Yoga de cate ori pe saptamana

Dincolo de obiective rigide și rezolvări rapide: de câte ori pe săptămână se face yoga

Foarte multe persoane care încep să practice yoga se întreabă care este frecvența ideală a exercițiilor, ca și cum ar fi nevoie de un număr exact de ședințe pentru a atinge un obiectiv delimitat, asemenea rețetelor prescrise de medic. Indiferent dacă vrei să devii mai rezistent, mai slab sau mai flexibil nu există o frecvență garantată. Află cum se stabilește de câte ori pe săptămână se face yoga.
Yoga nu este doar o formă diferit de antrenament pentru că aspectul fizic al exercițiilor reprezintă numai o parte dintre beneficiile obținute. În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că yoga are un rol de bază pentru sănătatea la nivel psihologic, creând o conexiune esențială între minte și spirit. Dacă și tu te-ai întrebat de câte ori pe săptămână se face yoga, să știi că răspunsul nu este unul simplu sau standard. Potrivit doyouyoga.com, scopul yoga este să unifice corpul și mintea, dincolo de obiectivele restrictive de fitness.

 
Yoga nu se aseamănă cu medicamentele luate pentru o perioadă clară sau cu rețetele clasice

Va fi nevoie de timp și perseverență pentru a vedea rezultatele ședințelor de yoga, ceea ce poate fi un lucru frustrant în contextul în care există o focalizare pe obținerea rapidă a oricărui beneficiu.
Exercițiile cresc flexibilitatea și stimulează capacitatea de vindecare a organismului, dar dedicarea este elementul cheie. Va fi nevoie de crearea timpului necesar pe termen lung pentru că nu vei observa rezultate pozitive imediat.
Un antrenament regulat reprezintă cel puțin 3 ședințe de yoga pe săptămână, această frecvență ameliorând coordonarea, echilibrul și rezistența. Practicarea frecventă a exercițiior te va ajuta să devii conștient de tot ce te înconjoară și să te miști mult mai eficient. Atunci când te gândești de câte ori pe săptămână se face yoga, nu ceda tentației de a te limita la un singur antrenament pentru că nu vei putea menține rezultatele favorabile. În plus, ai putea avea impresia că o iei de la zero de fiecare dată când te așezi pe covoraș, lucru care te va descuraja.
În cazul în care nu ai mult timp la dispoziție, nu ai de ce să eviți yoga pentru că nu este obligatoriu ca exercițiile să dureze mult.
Majoritatea instructorilor de yoga sunt convinși că este mai bine să faci exerciții timp de 15-30 de minute decât să rărești foarte mult antrenamentele.

 
Yoga nu este o cale de evadare

Yoga evocă prezența, fiind un antrenament foarte diferit de alte exerciții. Trebuie să te afli complet în momentul de acum pentru că yoga implică studiul propriei persone, analiza gândurilor, obiceiurilor, comportamentului și alegerilor personale. În cadrul ședințelor vei învăța să fii un participant activ, în loc să reacționezi automat la o rutină care ți-a intrat în reflex.
Dacă abordezi planul tău de fitness din perspectiva yoga vei fi dedicat ameliorării sănătății tale, vei fi atent la nevoile propriului corp și vei deveni încrezător în propriile forțe.
Poate că înainte de a încerca yoga mergeai la sală pentru că erai nevoit și foloseai muzica, televizorul sau revistele pentru a-ți distrage atenția de la exercițiile plictisitoare, dar pe covorașul de yoga nu vei avea unde să evadezi.
Pozițiile te vor provoca, vei conștientiza care este forța respirației și vei fi intrigat de cât de mult te încurajează să te analizezi la nivel profund.

 
Yoga îți reînnoiește angajamentul față de tine însuți

După cum fiecare persoană este diferită, nici exercițiile de yoga nu pot fi comprimate într-o formulă generală care funcționează pentru oricine. Antrenamentele sunt individualizate pentru că poți alege dintre foarte multe stiluri și tehnici pentru a le identifica pe cele compatibile cu nevoile tale. Vei rămâne implicat în realizarea exercițiilor, vei învăța mereu lucruri noi, te vei dezvolta în plan spiritual și în cele din urmă vei fi motivat să-ți creezi o stare de bine generală, ameliorând fiecare aspect care îți cauzează disconfort sau gânduri negative.
În plus, yoga poate schimba modul în care reacționezi când nu ești pe covoraș.
Este un antrenament care unifică fiecare parte a vieții tale pentru că poți practica yoga când stai la rând la supermarket, în timp ce lucrezi la birou ori când ești acasă și gătești.
Dacă încă ești în căutarea unui răspuns clar cu privire la frecvența antrenamentelor, doyouyoga.com indică drept orientare exercițiile efectuate în fiecare zi, dar nu neapărat pe covoraș, ci cu fiecare ocazie disponibilă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod