suplimente alimentare

3 suplimente nutritive pe care orice femeie ar trebui să se bazeze

Dacă alimentația nu asigură nutrienții necesari, suplimentele completează carențele. Există trei vitamine importante pe care orice femeie trebuie să le consume în mod regulat.
Suplimentele sunt cea mai misterioasă parte a unei diete sănătoase. Sunt atât de multe și este greu să-ți dai seama ce poți să folosești. Ulei de pește, zinc, magneziu, potasiu… cum poți să știi ce anume îți trebuie și ce nu merită să consumi? Pentru că, în fond, suplimentele nu-s chiar ieftine, remarcă Well+Good.

Cel mai bun mod de a înțelege ce trebuie să folosești este, desigur, să vorbești cu medicul tău de familie. După o consultație și un set de analize, acesta iți va recomanda nutrienții care să acopere carențele constatate.

Dar, în general, există trei vitamine importante pe care orice femeie ar trebuie să le consume în mod regulat, arată dieteticiana Tracy Lockwood Beckerman în ultimul episod al podcastului „You Versus Food”.
Acestea sunt calciul, vitamina D și fierul.

De ce ai nevoie de aceste 3 vitamine?


Beckerman spune că vitamina D înlesnește absorbția calciului și, totodată, joacă un rol-cheie în sănătatea creierului și în cea a fertilității. Calciul păstrează oasele puternice și ajută tiroida, responsabilă cu reglarea ciclului menstrual.

Cât despre fier, lipsa acestuia se manifestă prin oboseala resimțită în timpul menstruației. Mai simplu spus, fierul furnizează energie și ajută la distribuirea oxigenului în corp.
Dacă ești vegană sau vegetariană, trebuie să te asiguri că ai suficient fier în alimentație, pentru că acest element e mai greu de procurat doar din surse vegetale, arată Tracy Beckerman. Citește continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod