Copilul tău poate fi mai înalt cu ajutorul meniului zilnic: 7 alimente esențiale

Deși înălțimea depinde în mare măsură de factori genetici, există și un meniu care poate stimula creșterea copiilor și a adolescenților. Descoperă ce alimente stimulează producția de HGH (hormonul de creștere) și creează un meniu care îți va ajuta copilul să fie mai înalt.
Primii pași pentru constituirea unei diete zilnice care îți poate face copilul mai înalt este alegerea exclusivă a preparatelor sănătoase, evitarea zahărului și menținerea greutății în limitele normale pentru fiecare vârstă. Dincolo de practicarea sporturilor sau varietatea de suplimente care se pot lua cu același obiectiv, meniul pe care i-l oferi copilului tău poate favoriza în mod decisiv creșterea în înălțime.

 
Iată ce alimente îți pot face copilul mai înalt , dar și mai sănătos:

 
1. Ananasul

Înainte de culcare este recomandat să-i oferi o gustare din felii de ananas. Acest fruct este o sursă foarte bună de serotonină, un hormon care va fi transformat de organism în melatonină. Un nivel ridicat de melatonină favorizează somnul profund și crește producția de HGH. Alte alimente cu un efect similar sunt vișinele, alunele, porumbul, sparanghelul, roșiile, strugurii, rodiile, măslinele, broccoli, castraveții, orezul, orzul, ovăzul, nucile, semințele de floarea soarelui și cele de in.
Nu uita că nucile și semințele au multe calorii, așa că limitează porțiile la 30g pentru a preveni creșterea în greutate a copilului.

 
2. Pieptul de curcan

Arginina este un aminoacid care stimulează producția de HGH. Potrivit specialiștilor, este nevoie de 15-20g de arginină pe zi pentru a favoriza creșterea în înălțime. Pieptul de curcan conține cantitatea cea mai ridicată, aproximativ 16g la o bucată, așa că nu ezita să-l incluzi în sandvișurile copilului, rumenit la grătar, sau să-l transformi într-un prânz gustos. Alte alimente bogate în arginină sunt cotletele de porc, carnea de pui, semințele de dovleac, boabele de soia și arahidele.

 
3. Carnea de vită

Procesul de creștere se bazează și pe o cantitate semnificativă de proteine deoarece aminoacizii din componența lor sunt utilizați de organism pentru a crea toate țesuturile, de la organe până la sistemul osos. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că friptura de vită conține aminoacidul L-ornitină, care are un rol esențial în construcția celulelor sănătoase.
Alege carnea de vită organică și prepară cel puțin una dintre mesele principale sau o gustare folosind acest ingredient consistent. De asemenea, miezul de nucă de cocos, ouăle și carnea de pui pot furniza doze suplimentare din acest nutrient.

 
4. Peștele gras

Vitamina D este esențială pentru realizarea funcțiilor organismului și fortificarea sistemului osos. Poate fi obținută atât prin timpul petrecut la soare, cât și cu ajutorul unui meniu care include ton, somon, macrou, hering și sardine. În cazul în care copilului tău nu-i place peștele sau îl consumă foarte rar este util să-i suplimentezi meniul cu lapte fortificat, ficat de vită, brânză și gălbenuș de ou. Vitamina D îl va proteja împotriva cancerului, hipertensiunii arteriale și a diabetului.

 
5. Laptele și iaurtul

Nivelul de calciu contează foarte mult dacă obiectivul este creșterea în înălțime. Reprezintă baza pentru oase puternice, previne problemele dentare și menține conexiunile dintre creier și restul organelor.
În plus, corpul folosește rezervele de calciu pentru a genera contracțiile musculare care sunt foarte importante pentru funcționarea inimii. Meniul copilului tău trebuie să cuprindă lapte, iaurt, nuci, semințe, fasole uscată, spanac și sardine.

 
6. Ciocolata raw

Este foarte asemănătoare cu cea neagră, dar nu a fost deloc supusă procesului de încălzire. Acest tip de ciocolată conține enzime utile pentru organism, are foarte puține zaharuri și nu are deloc lactoză. Va stimula producția de HGH și conține triptofan, care va fi transformat în melatonină.

 
7. Uleiul de cocos

Deși este inclus în categoria grăsimilor saturate, uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu, fiind util pentru reducerea greutății și creșterea nivelului de HGH. O singură linguriță de ulei de cocos va crește cantitatea de HGH pentru 4 ore.
În plus, accelerează metabolismul și asigură eliminarea kilogramelor în plus.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod