De ce ar trebui să folosești o lingură de lemn când guști mâncarea?


Chiar dacă urmezi o rețetă pe care ai gătit-o în trecut de nenumărate ori și crezi că știi cu precizie cantitățile de ingrediente pe care trebuie să le adaugi, trebuie să guști mâncarea pe măsură ce se gătește.
Însă știi de ce ar trebui să folosești o lingură de lemn când guști mâncarea? Iată cum au ajuns experții în sănătate la această concluzie!

Care este motivul pentru care ar trebui să folosești o lingură de lemn atunci când guști mâncarea?


O întreagă serie de alte variabile poate apărea în timpul procesului de gătire, indiferent dacă este rețeta pe care o faci o dată pe săptămână de câteva luni. Trebuie să știi la tot pasul ce se întâmplă în acea tigaie sau oală.
Iar papilele tale gustative te vor ajuta să îți dai seama. Însă o lingură de metal este un pericol potențial pentru gura ta.

Acest lucru nu are loc din cauza faptului că lingurile de metal nu pot să transporte mâncarea la gură. Problema cu acestea este că prezintă un risc mult mai mare de a-ți arde limba sau gura decât o lingură de lemn. Lemnul este cel mai bun material de linguri. De ce? O lingură de lemn nu păstrează căldura în același mod și nici nu se încălzește la fel de repede ca metalul, fiind o alegere mult mai sigură pentru papilele tale gustative.

Probabil că te întrebi dacă ai putea apela și la o lingură de silicon sau din alte materiale.
Din păcate, natura alunecoasă a siliconului nu face acest material o alegere prea bună pentru menținerea mâncării în lingură. Iar acest lucru poate fi enervant atunci când încerci să duci mâncarea în gură. Dacă singurele opțiuni sunt materiale plastice și metalele, ar trebui să folosești materialele plastice.

Deși degustarea cu o lingură de lemn va scădea foarte mult riscul de a-ți arde gura sau limba, această metodă nu poate elimina complet pericolul. Lingura de lemn ar transfera căldura la limba ta mult mai lent decât o lingură de metal.
Dacă pui o lingură de lemn și una de metal la aceeași temperatură, după care le pui pe piele, temperatura de pe lingura de lemn va fi mult mai plăcută. Însă un lichid fierbinte rămâne un lichid fierbinte, indiferent cu ce îl transporți de la oală la gură. Folosește-te de bunul simț și suflă puțin în lingură înainte de a gusta orice preparat. Arsurile de la nivelul limbii sunt extrem de incomode. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod