De ce ar trebui să mănânci lasagna la micul dejun? Iată ce rețetă poți să încerci

Mai mulți oameni ar trebui să mănânce paste la micul dejun. Combinația de carbohidrați, grăsimi și proteine te poate ajuta să începi ziua mai bine.
De asemenea, poți încălzi porțiile rămase de lasagna pe parcursul săptămânii. Deci nu ai niciun dezavantaj. Iată de ce ar trebui să mănânci lasagna la micul dejun!

Motivele pentru care ar trebui să mănânci lasagna la micul dejun


Deși s-ar putea să preferi să mănânci paste la cină, unele feluri de mâncare cu paste par a fi făcute special pentru masa de dimineață. Carbonara este o alegere evidentă, având în vedere că acest tip de paste conține ouă și carne, dar și rețeta de cacio e pepe ar putea fi perfectă pentru a te ajuta să te trezești. Dacă vrei ca masa ta de dimineață să reprezinte combinația perfectă, atunci ar trebui să mănânci lasagna. 

Există o rețetă foarte simplă de lasagna pentru micul dejun.
Cu alte cuvinte, o versiune mult mai rapidă a rețetei clasice de 10 ore. Dacă visezi la un preparat pentru micul dejun care nu se bazează foarte mult pe ouă, acesta este perfect pentru tine. Iată cum poți să faci și tu lasagna pentru micul dejun!

Ingrediente


500 grame de cârnați
1/3 cană de făină
2 căni cu lapte
sos picant (opțional)
1 cană de cheddar ras
1 cană de gruyere ras
piper
6 foi de lasagna
câteva cepe

Mod de preparare


Pune cârnații într-o tigaie din oțel inoxidabil și distribuie-i într-un strat uniform. Pornește focul la mediu și lasă cârnații pentru 7-10 minute, până când se rumenesc.
În timp ce se gătesc cârnații, amestecă tipurile de brânză și asezonează-le cu piper proaspăt măcinat.

Odată ce cârnații s-au rumenit, întoarce-i pe celelalte părți și mai lasă-i câte 3-5 minute. Taie cârnații, mai gătește-i puțin, apoi presară fâina peste aceștia, asigurându-te că sunt acoperiți uniform. Lasă la gătit timp de un minut, apoi toarnă laptele, câte o cană, amestecând până când obții un sos gros. Condimentează preparatul cu sos picant dacă vrei și închide focul. 

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge tigaia cu unt și pune câteva linguri din sosul format de la cârnați pentru a crea o bază pentru prima foaie de lasagna.
Adaugă două foi de lasagna, suprapunându-le ușor, apoi o treime din sosul cu cârnați. Presară brânză rasă și o treime din ceapa tocată, apoi repetă procedeul pentru cele două straturi rămase, ultimul strat de sus fiind de brânză. Păstrează o treime din ceapa verde tocată.

Acoperă tigaia cu o folie și las-o la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până când brânza este topită complet. Dă folia la o parte și mai lasă preparatul încă 10-15 minute la cuptor. Scoate lasagna din cuptor, las-o să se răcească pentru aproximativ 15 minute, presară ceapa verde tocată, după care o poți mânca.
Bineînțeles că va fi o porție mult prea mare pentru o singură persoană. Poți împărți lasagna preparată cu toată familia sau poți să tai din ea cât mănânci o dată, iar pe restul să o pui la frigider. În acest fel, vei avea micul dejun pregătit pentru mai multe dimineți. Va trebui doar să-l încălzești.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod