Descoperă 5 variante unice de pizza din Japonia

Pizza este populară în toată lumea și își are originile în Italia, dar în Japonia au fost create variante originale, pornind de la ingrediente, condimente și toppinguri noi. Află ce conține pizza din Japonia și de ce ar trebui să o savurezi și tu cu prima ocazie.
Fiecare felie de pizza aduce un gust delicios și multe zâmbete, dar dacă vei gusta din variantele japoneze vei fi surprins cât de originale sunt combinațiile de arome și texturi. 

 
Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de pizza din Japonia:

 
1. Pizza Shirasu

Shirasu este un preparat foarte apreciat de japonezi, numele fiind derivat de la cel al sardinelor de mici dimensiuni (sardinele care au fost fierte în apă cu sare, apoi lăsate la uscat se numesc „chirimen jako”). Sunt o sursă importantă de calciu și se consumă de obicei cu o garnitură de orez. Sardinele shirasu, care sunt prinse în ocean și fierte imediat, sunt denumite „kamaage shirasu” și sunt adăugate drept topping la pizza. 
Peștii mici și fragezi se potrivesc de minune cu aluatul crocant și brânza de deasupra.
Cu cât mesteci mai atent, cu atât aromele se combină mai bine și îți vei da seama că acest tip de pizza poate înlocui oricând varianta clasică. Alături merge foarte bine un pahar de vin sau un cocteil.

 
2. Pizza Mochi

Mochi este un preparat reconfortant pentru japonezi. Se pregătește din orez lipicios fiert la abur și furnizează o doză importantă de energie datorită conținutului ridicat de carbohidrați, proteine și vitamina B1. Pizza Mochi folosește acest amestec de orez lipicios în loc de aluat, devenind irezistibilă. Este crocantă la suprafață, iar în interior mult mai moale decât aluatul obținut din făina obișnuită și are o aromă specială. 
Prin adăugarea legumelor și a brânzei rase drept topping se obțin multe vitamine și minerale, fiind o variantă utilă inclusiv pentru persoanele care țin dietă.
Acest răsfăț culinar nu conține gluten, fiind ideal pentru cei care suferă de boala celiacă și nu pot savura pizza din majoritatea restaurantelor.

 
3. Pizza Mentaiko

La fel ca shirasu, mentaiko este servit adesea cu orez în Japonia. Mentaiko este un preparat picant obținut din icre de batog murate într-o soluție salină cu ardei iute. Are originea, de fapt, în bucătăria coreeană, dar a devenit între timp un ingredient popular pentru condimentarea gustărilor și a sosurilor pentru paste din Japonia. În momentul în care se transformă în  topping pentru pizza mentaiko este combinat cu ingrediente cu un gust neutru cum sunt brânza și cartofii. De asemenea, se servește des și o variantă de pizza cu mentaiko și alge nori rase deasupra.

 
4. Pizza cu pui Teriyaki

Puiul Teriyaki este foarte des cerut, fiind inclus chiar și în meniul rețelelor de fast food din Japonia. De multe ori îl vei regăsi în componența hamburgerilor, fiind cunoscut în toată lumea datorită sosului consistent, cu o aromă intensă.
Secretul gustului aparte se regăsește în combinația dintre savoarea sărată a sosului de soia și dulceața dată de zahăr.
Puiul rumenit completat de sosul Teriyaki reprezintă un topping delicios pentru pizza și se combină foarte bine cu brânza sărată. Nu rata această variantă.

 
5. Pizza Kanimiso

Kanimiso este obținut din carnea de crab și se combină cu un sos alb, având o savoare ușor amăruie și o consistență foarte apreciată. Când se transformă în topping pentru pizza te va face să-ți dai seama că fiecare felie este un deliciu și îți va fi greu să o împarți cu altcineva.

 
Alte toppinguri neobișnuite

Există și alte variante de toppinguri pe care ar trebui să le încerci, de exemplu ton cu maioneză, natto sau pizza cu boabe de porumb. Concepția ta despre pizza va deveni mai complexă și în scurt timp ai putea începe să prepari chiar acasă variante deosebite de pizza, cu felii rumene și aromate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod