Cei mai  buni cofetari din lume

Deserturile preparate de ei sunt o experiență de neuitat: cei mai buni cofetari din lume

În lunile reci ale anului aromele deserturilor te reconfortează și te învăluie într-o atmosferă relaxantă, în care predomină prăjiturile sau bomboanele tentante. Cei mai buni cofetari din lume creează fiecare desert ca pe o operă de artă, cu ingrediente inedite și armonizând texturile și consistența cremelor și a aluaturilor fragede sau pufoase.
Credeai că desertul trebuie consumat rapid pentru a evita să te gândești la numărul de calorii sau la exercițiile de la sală pe care va trebui să le faci pentru a-ți proteja silueta? Deliciile pregătite de cei mai buni cofetari din lume îți vor demonstra că nu ai de ce să te simți ciudat, ci chiar trebuie să-ți rezervi un interval aparte pentru a savura încet desertul de vis, care îți bucură ochii și te cucerește de la prima înghițitură. Dacă până acum le ocoleai cu desăvârșire vei realiza că deserturile artizanale nu te vor face să te îngrași, ci promovează atitudinea potrivită față de dulciuri și anume răsfățul ocazional, care trebuie savurat și apreciat pentru fiecare ingredient gustos. Când mănânci repede prea multe prăjituri nu vei avea timp să remarci gustul lor și numărul de calorii va fi mult mai ridicat.

 
Iată care sunt cei mai buni cofetari din lume și ce dulciuri i-au consacrat:

 
1.
Pierre Hermé

 Pierre Herme

Cofetarul francez a luat premiul de „Cel mai bun cofetar din lume al anului 2016”, iar revista Vogue l-a numit „Picasso în arta prăjiturilor”. Pierre Hermé are o rețea de magazine la nivel mondial, iar deserturile create de el, în special macarons, i-au adus aprecierea tuturor celor care le-au gustat.

 
2. Adriano Zumbo

Adriano Zumbo 

Este un cofetar australian renumit pentru desertul care l-a consacrat, Croquembouche Tower. De asemenea, este cunoscut și pentru utilizarea unor ingrediente neașteptate în cadrul deserturilor, de exemplu sfecla roșie și măslinele.

 
3. Frank Haasnoot

Frank Haasnot 

Cofetarul olandez a câștigat Campionatul Mondial de Ciocolată în 2011. Deserturile create de el arată cu totul special și cuceresc dintr-o privire, iar gustul este aromat și nuanțat, cu o textură complexă. De asemenea, creează paie din ciocolată sau chifle cu glazură din ciocolată.

 
4.
Amaury Guichon

Amaury Guichon 

Acest cofetar locuiește în Las Vegas, iar deliciile pe care le prepară se potrivesc de minune cu atmosfera acestui oraș. O simplă înghițitură îți va evoca simultan extravaganța, originalitatea, eleganța și frumusețea.

 
5. Jordi Roca

Jordi Roca 

Cofetarul spaniol a câștigat premiul de „Cel mai bun cofetar al anului 2014”, deține 3 stele Michelin, iar localul său numit „El Celler de Can Roca” a fost desemnat drept cel mai bun restaurant din lume în anul 2013.

 
6. Reynold Poernomo

Reynoldo Poernomo 

A devenit foarte cunoscut după ce a participat la Masterchef din Australia în 2015. Stilul lui artistic în domeniul deserturilor a fost foarte apreciat și a devenit curând o celebritate pe Instagram. Desertul care l-a consacrat în cadrul show-ului este foarte popular și și-a deschis un bar special cu deserturi în Sydney, numit „Koi”.

 
7.
Christophe Michalak

Christophe Michalak 

Michalak este un cofetar francez foarte apreciat. A găzduit numeroase show-uri televizate în Franța și a participat la Masterchef, preparând de fiecare dată delicii uimitoare.

 
8. Heston Blumenthal

Heston Blumenthal 

Numele lui este asociat adesea cu termenul de „gastronomie moleculară”. Această clasificare se datorează stilului său de lucru, care implică realizarea deserturilor la fel ca un om de știință. Este la fel de priceput în arta preparării felurilor de mâncare ca și în domeniul deserturilor.

 
9. Nigella Lawson

Nigella Lawson 

Este cunoscută în toată lumea pentru pasiunea pentru deserturi. Stilul ei de preparare a deliciilor dulci este apreciat de foarte multe persoane tocmai pentru că nu măsoară cu exactitate cantitățile necesare din fiecare ingredient. Găzduiește numeroase show-uri televizate, iar deliciile pe care le realizează cuceresc invitații și pe cei care le cumpără.

 
10.
Donna Hay

Donna Hay 

Este o personalitate dominantă în Australia la nivel culinar. Editează revista „Donna Hay” și a publicat numeroase cărți de gătit. Stilul de realizare a deserturilor este foarte simplu, dar Donna Hay pune mare accent pe modul de prezentare și pe aspectul final care îi cucerește rapid pe toți cei care gustă.

 
11. Dominique Ansel

Dominique Ansel 

Cofetarul parizian este faimos pentru că a creat „Cronuts”, un desert hibrid între o gogoașă și un croasant. Și-a deschis primul local în New York și ulterior Dominique Ansel Bakery a apărut în Tokyo și Londra.
 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod