Există un smoothie pentru orice ocazie: combinațiile potrivite pentru fiecare problemă

Indiferent dacă vrei un mic dejun rapid, o gustare apetisantă pentru copii sau o modalitate creativă de a strecura legumele în meniul zilnic răspunsul corect va fi de fiecare dată un smoothie. Învață cum să combini ingredientele pentru a obține un gust special.
Poate ai nevoie de energie dimineața, ai probleme când trebuie să te concentrezi după ora 15 sau nu-ți poți convinge copilul să guste variante sănătoase. Nu te stresa și nici nu ceda în fața alimentelor nocive pentru sănătate, ci testează combinațiile propuse de nutriționiști pentru a obține un smoothie adecvat nevoilor tale. Nu este indicat să amesteci la întâmplare ingredientele, chiar dacă ai cele mai bune intenții, pentru că gustul final va fi imprevizibil.

 
Iată ce variante de smoothie trebuie să încerci:

 
1. Pentru energie la începutul zilei

Pornește de la o bază formată dintr-o cană de kefir, care îți asigură o doză utilă de probiotice și ½ cană din sucul tău de fructe preferat. În continuare adaugă spanac, un avocado mic, pudră proteică și ½ cană de fructe de pădure congelate.

 
2. Pentru înlocuirea prăjiturilor

Dacă vrei să reușești să ocolești torturile, gogoșile sau prăjiturile este indicat să creezi un smoothie la fel de apetisant și aromat. Combină lapte de migdale cu esență de vanilie, suc de portocale, piersici, iaurt grecesc și felii de castravete pentru a obține un smoothie dulce, irezistibil.

 
3. Pentru a stimula puterea de concentrare

Pornește de la kefir sau iaurt grecesc degresat, apoi adaugă avocado pentru o savoare cremoasă plus merișoare congelate pentru a da un gust ușor acrișor, care te revigorează.

 
4. Pentru a-ți convinge copilul să renunțe la sucuri acidulate

Inevitabil copilul tău va fi atras de sucurile acidulate cu nuanțe atractive, dar dacă prepari o nouă variantă de smoothie îl poți determina să aleagă băuturile sănătoase, cu un gust mai bun decât cele care conțin mult zahăr și arome artificiale. Combină 2 căni de lapte cu ciocolată cu 2 banane tăiate felii și 10 cuburi de gheață.
Nu va refuza această gustare, iar tu vei ști că ai adăugat o cantitate importantă de nutrienți în meniul celui mic.

 
5. Pentru a elimina celulita

Dacă te deranjează foarte mult aspectul de „coajă de portocală” este cazul să apelezi la un smoothie verde pentru a favoriza refacerea aspectului neted și ferm al pielii. Pornește de la o bază de mure sau căpșuni congelate, apoi adaugă kefir, spanac, lapte de migdale neîndulcit, semințe de in și semințe de chia.

 
6. Pentru a combate deshidratarea și iritațiile

Poți obține rapid un ten fără imperfecțiuni dacă amesteci o cană de suc de morcovi, o cană de suc de portocale, 2 căni de iaurt simplu, o cană de cubulețe de ananas și o cană de felii de căpșuni.

 
7. Pentru eliminarea constipației

Nu trebuie să apelezi mereu la laxative dacă ai probleme din cauza constipației, ci poți savura un smoothie aromat pentru a combate problema în mod eficient. Amestecă 2 căni de piersici congelate cu ½ cană de zmeură, o cană de iaurt, 2 linguri de tărâțe de grâu, ½ linguriță de extract de vanilie și puțină scorțișoară.

 
8. Pentru a rezista în zilele caniculare

Dacă simți că temperaturile ridicate îți reduc drastic nivelul de energie este cazul să alegi un smoothie care te revitalizează. Taie jumătate de pepene galben, îndepărtează semințele și taie-l cubulețe.
Adaugă ½ cană de iaurt cu vanilie și ½ cană de suc de portocale, plus cuburi de gheață.

 
9. Pentru a reduce sau a preveni ridurile

Nu este atât de complicat să învingi temutele riduri și nici nu ai neapărat nevoie de creme sau seruri foate scumpe. Un smoothie cu ingredientele potrivite îți va netezi pielea la fel de rapid. Amestecă o cană de suc de vișine cu o cană de kefir, frunze de spanac, suc de rodie, 100g de merișoare congelate și o lingură de pudră de orz verde.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod