Sănătate. Cum să previi un atac cerebral? Sfatul unui expert



Niciodată nu e prea devreme să măreşti consumul de fibre. Atacurile cerebrale sunt cauzate de rigiditatea arterială şi, deşi se întâmplă la majoritatea după 50 de ani, rigiditatea arterelor se produce în timp.

Într-un studiu de 24 de ani început pe sute de copii de la 13 ani până la 36 de ani a arătat că aportul inferior de fibre la vârstă fragedă este asociat cu rigidizarea arterelor ce duc la creier. De fapt, chiar de la 13 ani se pot vedea diferenţele de rigiditate arterială.
Atentie, părinţi, şi cei mici au nevoie de multe fibre!

"Nu este dificil să creşti consumul de fibre. Un măr în plus pe zi sau 50 grame de broccoli înseamnă un risc deja redus de atac cerebral. Ideal ar fi 25 grame/zi de fibre solubile din fasole, ovăz, fructe în coajă lemnoase şi fructe de pădure şi 47 grame/zi din fibre insolubile din cereale integrale (tărâţele au cele mai multe). Este mult, dar nu imposibil, mai ales că vin la pachet cu kilograme pierdute şi protecţie garantată împotriva celor mai periculoase boli cronice existente"
, explică nutriţionistul.

Sfatul specialistului


Mănâncă la micul dejun 50 grame de cereale integrale şi 30 grame de fructe de pădure!


La nivel mondial, accidentele vasculare cerebrale sunt pe locul doi în topul cauzelor de deces. Mai mult, sunt principala cauză a invalidităţii de toate gradele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod