Ce poți face seara în Barcelona: 7 idei pentru a nu rata distracția după apusul soarelui

Cei care se culcă devreme când vizitează Barcelona vor pierde cel puțin jumătate din distracție! Nopțile oferă activități ideale pentru persoanele interesate de cultură și istorie, dar și pentru cele care vor să socializeze, să testeze noile băuturi, să descopere fantome sau să admire locurile romantice. Descoperă ce poți face seara în Barcelona și profită de fiecare moment petrecut în acest oraș minunat.
Oare ce poți face seara în Barcelona în afară de a lua cina? Este cazul să testezi viața de noapte extrem de variată, mai ales dacă nu te culci prea devreme de obicei. Orașul plin de viață oferă lucruri interesante fiecărui călător, indiferent dacă vrea să danseze, să observe opere de artă, să urmărească spectacolul romantic al apei sau să încerce noi băuturi. Barcelona este plină de surprize, de la o plimbare cu barca pe Marea Mediterană sub lumina lunii până la muzica de jazz care răzbate de pe acoperișuri. Deși nu este un oraș activ non-stop, cu siguranță vei avea ce să faci după ce apune soarele. Chiar și copiii din Barcelona se culcă la miezul nopții, așa că nu ai nicio scuză pentru a nu explora acest tărâm fermecat. 

 
Iată ce poți face seara în Barcelona:

 
1. Îmbracă-te elegant și mergi la Operă

Chiar dacă Las Ramblas sunt dominate de turiștii îmbrăcați comod în timpul zilei, este emoționant să vezi cum se adună grupuri de persoane elegante când se înserează în fața Liceu Theatre, așteptând începutul unui spectacol de operă. Liceu Theatre a fost inițial cel mai mare teatru din Europa și în prezent are un program foarte interesant de spectacole.
Are o capacitate de 2.300 de locuri și găzduiește reprezentații muzicale clasice sau moderne de mai multe ori pe lună. În timpul zilei poți face și un tur pentru a te familiariza cu interiorul acestei clădiri maiestuoase.

 
2. Vezi show-ul nocturn The Origins La Pedera

De când La Pedrera a lansat show-ul The Origins călătorii experimentați au optat mult mai des să vadă casa Mila a lui Gaudi după căderea serii, în cadrul unui tur semi-ghidat care îți permite să observi detaliile arhitecturale, urmat de un show audiovizual pe terasă. Bea și tu un pahar de cava pe acoperișul unei clădiri definitorii pentru Barcelona, înconjurat de operele lui Gaudi și cufundat într-o atmosferă plină de farmec datorită mixului fascinant de lumini și sunete.

 
3. Simte pasiunea flamenco

Lucrătorii imigranți din sudul Spaniei au adus tradiția flamenco la Barcelona, iar în prezent poți găsi numeroase tablaos unde poți urmări spectacole emoționante. Este o activitate ideală dacă vrei să cunoști îndeaproape cultura spaniolă, dar nu ai timp să vizitezi Andaluzia.
Mișcările pline de pasiune, bătăile din palme și felul în care pășesc artiștii îți vor rămâne în minte mult timp de acum încolo. Majoritatea localurilor oferă mai multe show-uri de flamenco în fiecare noapte, iar unele includ și cina în ofertă. Încearcă să prinzi bilete pentru Palacio de Flamenco, localizat într-un teatru restaurat din 1920, aflat într-o zonă centrală.

 
4. Relaxează-te la Fântâna Magică

Ai cheltuit aproape toți banii pe un tur la Sagrada Familia în timpul zilei și ți-ai dori o activitate interesantă gratuită pentru seară? Îndreaptă-te spre Fonta Magica (Fântâna Magică). Probabil că nu o vei remarca atunci când soarele strălucește, dar după lăsarea serii revine la viață, atrăgând mulțimile de turiști cu un spectacol romantic de lumini, apă, muzică pop și clasică.

 
5. Mergi la cinema în aer liber la Sala Montjuic

Dacă vei fi în Barcelona la sfârșitul lui iunie, în luna iulie sau la începutul lui august trebuie neapărat să vizitezi Castelul Montjuic și să urmărești un film în aer liber noaptea. Vei avea nevoie de o pătură, o pernă și un coș de picnic pentru a savura ceva bun în timp ce urmărești filmul.
Cumpără bilete în avans și rezervă și un șezlong dacă poți. Chiar dacă ți-ai cumpărat biletul din timp nu uita că va trebui să ajungi devreme pentru a-ți alege locul preferat pe iarbă.

 
6. Înscrie-te la un curs de paella

Nimeni nu pleacă din Barcelona fără să fi gustat măcar o dată paella dar cum ar fi să o poți prepara chiar și după ce te-ai întors acasă? Serile din Barcelona sunt utile pentru a învăța să gătești acest deliciu apetisant. Înscrie-te și tu la cursul care are loc în fiecare seară în Piața Boqueria la ora 18 și include un tur al zonei plus câteva gustări tapas (ca să ai energie în timp ce prepari paella) și pahare de sangria. Există și opțiuni pentru vegetarieni.

 
7. Savurează băuturi cu tradiție și mergi la dans

Dacă ești amator de cocteiluri vizitează barul „Boadas Cocktails”, aflat la numai câțiva pași de Las Ramblas. Vei putea savura băuturi preparate cu măiestrie, iar dacă poți trece în seara zilei de 15 septembrie vei fi impresionat de interiorul plin cu flori înmiresmate, care celebrează ziua fiicei fondatorului.
O altă opțiune este barul legendar „Marsella”, decorat cu oglinzi vintage, sticle acoperite parțial cu pânze de păianjen și candelabre impresionante, care te vor face să crezi că ai pășit în alte vremuri.
Barul a fost fondat în 1820 și este considerat cel mai vechi bar din Barcelona, printre clienții lui numărându-se Ernest Hemingway și Antoni Gaudi. Absintul este băutura specializată a localului.
Dacă vrei să dansezi până în zori poți alege unul dintre cele 24 de cluburi de noapte, prețul de pornire al unui bilet fiind de numai 10 euro.
17 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod