Cinque Terre în 20 de poze fără Photoshop. O zi care aș fi vrut să dureze o veșnicie

Cine e de acord cu mine că Cinque Terre nu are nevoie de Photoshop? Nu te enervează acele poze în care culorile par să explodeze? Pe mine mă enervează și vreau să-ți arăt Cinque Terre fără Photoshop.
Este un adevărat colț de Rai și nici nu mă gândesc să-i stric tot farmecul, prelucrând fotografiile pe care le-am făcut cu un Iphone și un aparat Nikon D3200. Să ne înțelegem de la început! Nu sunt fotograf profesionist, dar îmi place să surprind frumusețea în stare pură. Iar când ai asemenea frumuseți în fața ochilor, consider că orice fotografie va fi mult mai proastă decât ceea ce vede privirea ta. Dar aceste fotografii le iei cu tine acasă și poți să retrăiești momentele magice ori de câte ori simți nevoia. 

Așa că nu te aștepta să vezi acele fotografii perfecte în care culorile par să explodeze pentru că Cinque Terre nu este așa. Este pastelat, discret, fermecător și cu peisaje fascinante.
Și alăturarea de mai jos este cel mai bun exemplu ca să te convingi singur că fotografiile cu Cinque Terre sunt adesea prelucrate la maximum: 

Sus: foto reală din Cinque Terre
Jos: foto prelucrată puternic (de pe net)
 
Visez cu ochii deschiși când mă uit peste fotografiile făcute și simt din nou cum mi se face pielea de găină când privesc Mediterana de sus de pe colinele împădurite care te conduc spre toate aceste cinci așezări pitorești. 

Nu ai cum să nu rămâi fascinat de acest colţ minunat din Liguria. Cele cinci aşezări (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare) cât şi dealurile care le înconjoară protector fac parte din Patrimoniul UNESCO, din situl protejat mondial denumit Parcul Naţional Cinque Terre.
Peisajele care ţi se deschid în faţa ochilor atunci când cutreieri cărările împădurite care leagă aceste sătuce sunt de-a dreptul fascinante şi îţi taie respiraţia.


Dacă nu faci hikking, pierzi tot farmecul!

Nici să nu te gândești să te plimbi cu trenul între cele cinci sătuce! Există trasee care leagă toate aceste așezări, unele sunt mai grele și mai lungi, în vreme ce altele sunt accesibile oricui. Dar, trebuie să faci măcar un traseu ca să vezi toate minunățiile de sus și să admiri Mediterana cum se unește cu cerul. 

Pentru că este destul de costisitor să te cazezi în oricare dintre aceste cinci sătuce, multă lume preferă să stea în La Spezia. De acolo mai faci o jumătate de oră cu trenul până în Riomaggiore, care este primul sătuc. 

Noi am plecat din Florența unde eram cazați și am ajuns după două ore în La Spezia.
Am preferat să ne oprim în ultima așezare, Monterosso al Mare și să o luăm de acolo înapoi înspre Riomaggiore pe traseele marcate, trecând prin fiecare așezare. 


Nu sări peste Corniglia, chiar dacă nu este la mare!

Manarola și Riomaggiore au ajuns să fie foarte cunoscute, atunci când se vorbește despre Cinque Terre, însă Corniglia se pare că nu prea este pe gustul tuturora. Poate pentru că este singurul sat dintre cele cinci fără ieșire la mare sau poate pentru că trebuie să urci 382 de trepte ca să ajungi la el… Bine, fie! Poți să iei și microbuzul, dar iar pierzi tot farmecul dacă nu te muncești nițel ca să urci treptele și să te tratezi apoi cu cea mai bună înghețată de ciocolată din lume. Așa cum am mai spus și într-un alt articol, la Corniglia găsești cea mai bună gelato de ciocolată, făcută din ciocolată adevărată cu 70% cacao.
Nu rata gelateria Alberto de pe Via Fieschi, 74!

Eu am rămas cu gândul la Cinque Terre și visez ca într-o bună zi să mă întorc, dar numai dacă am la dispoziție 3-4 zile pe care să le petrec doar acolo. Pentru că este foarte dificil să le străbați într-o singură zi, să faci o parte din traseele marcate și să te pierzi pe toate străduțele înguste din cele cinci așezări. 
 
Foto: Ioana Maroșan 

2 Martie 2018
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 3 Mar 2018, 10:38
    Superb

    Intru totul de acord cu tine! Am fost acolo si pozele tale mi-au trezit amintiri frumoase!

    0
    0

  • Angi pe 2 Mar 2018, 16:17
    ceva frumos

    o frumusete! si ai dreptate cu prelucrarea excesiva a pozelor. parca nu mai e nimic autentic.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod