8 filme despre închisori, evadări spectaculoase şi drame

În situaţii excepţionale, aşa cum este privarea de libertate, dorinţa de supravieţuire, adaptarea şi utilizarea oricăror resurse pentru a reveni la normalitate sunt uriașe.
Iată o serie de filme și seriale despre universul concentraționar, tratate în cheie umoristică sau dramatică, centrate pe studiul de personaje sau pe încercarea, plină de neprevăzut și aventură, de evadare. Filme care fac comentarii despre natura umană sau care pun accentul pe acțiune, memorabile n orice caz fiecare în parte printr-un aspect sau altul.

Escape Plan/Escape Plan: Testul suprem (2013)


Epoca de aur a filmelor de acțiune hollywoodiene a fost dominată de doi actori de marcă, cu fizic impresionant, care interpretau mereu personajul singuratic și misterios care își înfrunta adversarii cu un curaj nebunesc. Mai mult de două decenii, Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger au rivalizat pentru supremația filmelor de acțiune americane, și nu au luptat niciodată umăr la umăr împotriva aceluiași inamic.

Escape Plan - Testul suprem îi aduce pe cei doi împreună pentru a lupta nu împotriva unui simplu dușman, ci împotriva unei viziuni - cea a închisorii supreme – supranumită „Mormântul”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod