Nici cal, nici zebră: Cum arată animalul-hibrid despre care puțini știu că există

Hibridul rezultat din încrucișarea dintre un cal și o zebră este o surpriză pentru multă lume.
Ceea ce în engleză se numește "zorse", o combinație între "zebra" și "horse", nu are încă un echivalent în limba română, dar i-am putea spune, oricât de ciudat ar părea, "zecal". Animalul hibrid rezultat din încrucișarea unei zebre-mascul cu o iapă este o surpriză pentru multă lume care nici nu știa că există așa ceva.

Carina Maiwald a avut ocazia să vadă un astfel de exemplar care pare desprins din povești - Zuri, o femelă care atunci avea doar un an și jumătate, iar Carina, care fotografia cai de șase ani, a mărturisit pentru Bored Panda că nu a mai văzut vreodată așa frumusețe.

Cu un instinct sălbatic foarte pregnant, zorse nu prea se lasă fotografiat cu una cu două, așa că autoarea imaginilor publicate de site-ul citat a trebuit să-și regândească multe dintre tehnicile pe care le folosea în timpul ședințelor foto - în timp ce caii sunt pașnici, un zorse este gata să se lupte, iar în timp ce caii sunt curioși, zorse nu-i place să se apropie sau să te apropii de el, ceea ce face ca interacțiunile să fie o mare provocare.

În Africa, zorse sunt crescuți pentru a fi folosiți la transportarea oamenilor și a bunurilor, întrucât sunt puternici și foarte rezistenți la boli, mai sănătoși decât caii.
În afara Continentului Negru, unde a întâlnit-o pe Zuri, acești hibrizi sunt foarte rari și de regulă crescuți ca animale de companie, explică Maiwald.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod