Eurovision 2016. Răspunsul organizatorilor către Pro TV: „Ne pare rău”

EBU a trimis un răspuns oficial, în care confirmă că Ovidiu Anton nu poate urca pe scenă, iar Pro TV nu va primi dreptul de a difuza Eurovision.
Încercările conducerii postului de televiziune de a transmite Eurovision 2016 nu au avut succes. EBU a trimis un răspuns oficial către Pro TV, după ce, săptămâna trecută, organismul european al stațiilor publice postase un refuz pe Facebook. Mesajul oficial este același: Pro TV nu poate difuza Eurovision.

“Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluție pentru participarea României în acest an.
Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”
, a scris Ingrid Deltenre, Director General EBU, în răspunsul oficial al instituției pe care o reprezintă.

Conducerea Pro TV acuză însă EBU că „nu afișează deschidere” în răspunsul furnizat. “Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a înțelege un artist și o întreagă țară.
Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza”
, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV, citat de paginademedia.ro

Ovidiu Anton a câștigat selecția națională Eurovision 2016, cu piesa ”Moment Of Silence”, la a cincea sa încercare de a ajunge în finala competiţiei, însă România a fost exclusă din concursul de la Stockholm, cu doar trei săptămâni înainte de concurs, din cauza datoriilor față de EBU acumulate de TVR.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod