Sfaturi de viață de la femeile scandinave. 10 lucruri pe care le fac pentru a fi fericite

Femeile din țările scandinave sunt renumite pentru puterea lor interioară, frumusețea naturală și simțul estetic.

Pare simplu: se iubesc și se prețuiesc pe ele însele. Dar, dacă sapi puțin mai adânc, îți dai seama că în spatele ritualurilor lor obișnuite de zi cu zi se află o întreagă filozofie.

Iată 10 lucruri pe care le fac femeile scandinave pentru a fi fericite

 

Iau inițiativa la locul de muncă și în viața personală


Femeile scandinave au poziții foarte bune în viața lor profesională și personală. La locul de muncă, ele concurează cot la cot cu bărbații pentru posturi.

De asemenea, într-o relație romantică în devenire, ele nu așteaptă ca cealaltă persoană să facă prima mișcare: trimit primele mesaj, o invită la o întâlnire sau vorbesc deschis despre căsătorie.

Suedezele sunt ușor de abordat și poți comunica foarte ușor cu ele. Au un nivel ridicat de încredere în sine și nu vor fi niciodată speriate de niciun bărbat.

Nu sunt gospodine tradiționale


Responsabilitățile din casă sunt împărțite în mod egal între ambii parteneri: o suedeză nu își va petrece ziua liberă în bucătărie în timp ce soțul ei se uită la televizor.

Relațiile de familie se construiesc ținând cont de interesele ambilor soți.

De exemplu, tații sunt adesea responsabili cu supravegherea copiilor.

În Suedia, bărbații au și 90 de zile de concediu paternal. Guvernul încearcă să ofere bărbaților și femeilor șanse egale de a-și construi o carieră profesională de succes.

Nu le este rușine cu vârsta lor


Majoritatea femeilor scandinave nu apelează la injecții cu botox sau operații plastice, nu își smulg părul cărunt și nu poartă tot timpul lenjerie intimă modelatoare.

Ele cred că fiecare etapă a vieții are avantajele și dezavantajele ei și se bucură la orice vârstă.

Femeile daneze mai în vârstă sunt considerate a fi cele mai fericite din Europa. Oamenii de știință explică așa: odată cu vârsta, oamenii își dau seama ce îi face fericiți și încearcă să-și trăiască astfel viața.

Femeile suedeze îmbătrânesc destul de frumos. Multe țări europene pot concura și chiar depăși Suedia la categoria de vârstă până la 30 sau poate 35, dar când vine vorba de grupa de vârstă 30-50 ani, atunci Suedia este în top.

Nu urmează tendințele modei


Femeilor scandinave nu le place să-și cumpere haine noi tot timpul: nu își cumpără o pereche de pantaloni sau o fustă care să arate grozav doar în acest sezon.

Ele cumpără în mare parte haine clasice scumpe de înaltă calitate, care arată grozav.



Hainele lor sunt de bază, dar scumpe din cauza materialelor folosite la realizarea lor. Femeile norvegiene iubesc lucrurile făcute din lână.

Nu gătesc mult


Femeile scandinave înlocuiesc mesele complexe cu sandvișuri.

Matpakke este o tradiție norvegiană de a împacheta prânzul în hârtie cerată. Astfel de sandvișuri sunt grozave pentru a mânca rapid și pentru a folosi restul pauzei de prânz pentru odihnă sau a face ceva interesant.

Norvegienii sunt mai slabi pentru că mâncarea nu este atât de apetisantă. Majoritatea norvegienilor au un sandviș la micul dejun, un sandviș la prânz și cartofi fierți și somon la cină.

Nu își pierd cumpătul și nu fac drame


Femeile scandinave nu fac niciodată scene vulcanice și se ocupă de conflicte purtând conversații calme.

Pe de o parte, face comunicarea cu ele foarte confortabilă și previzibilă, dar pe de altă parte, le face să pară reci și rezervate, ceea îngreunează înțelegerea adevăratelor lor emoții și sentimente.

Se îmbracă în funcție de vreme


Femeile scandinave nu vor alege moda în locul a ceea ce este practic.

Femeilor nordice le place să creeze look-uri elegante pentru vremea rece, dar nu vor sacrifica confortul de dragul aspectului.
Le plac hainele calduroase: pulovere, paltoane, eșarfe mari, pălării și mănuși.

Nu fac sport pentru a îndeplini standardele societății


În țările nordice, este important să nu te epuizezi cu exercițiile fizice. În schimb, preferă să practice sporturi care îi pasionează.

Femeile vor alege schiul sau drumețiile în pădure decât mersul la sală în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care nordic walking-ul devine atât de popular în întreaga lume: nu numai că face mușchii picioarelor mai activi și îmbunătățește funcțiile plămânilor și inimii, ci îmbunătățește și dispoziția.

Nu poartă bijuterii strălucitoare


Dacă poartă bijuterii, este vorba de ceva foarte minimalist. Fără brățări mari și seturi de aur.

Accesoriile de zi cu zi sunt elegante, versatile și atemporale. Femeile scandinave pot purta perechea lor preferată de cercei ani de zile.

Un inel mare de logodnă cu diamant nu este o normă în Suedia.

În mod tradițional, dacă se logodesc, merg cu partenerul pentru a alege împreună inele simple, câte unul pentru fiecare dintre ei. Mai târziu, la nuntă, mireasa va primi un inel mai elegant, de obicei cu un diamant mai mic de 0,3 carate, deoarece orice mai mare este în afara normei.
Inelul de logodnă al bărbatului va fi refolosit.

Nu se căsătoresc doar pentru a fi în rând cu lumea


Femeile scandinave își prețuiesc propria libertate. S-ar putea să aibă un copil și să nu fie căsătorite, iar asta nu înseamnă că nu sunt fericite.

Guvernul suedez are inițiative pentru a stimula natalitatea și a sprijini gospodăriile monoparentale.

Unele femei suedeze nu cred că o relație trebuie să se materializeze cu o căsătorie. Ele se mulțumesc să rămână "sambo", adică să aibă un partener cu care să trăiască fără a fi căsătoriți.

Acest aranjament este recunoscut de legea suedeză, iar un "sambo" are anumite drepturi.



Sursă: brightside
25 Ianuarie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod