Cillian Murphy: cum a ajuns un băiat irlandez pasionat de muzică să câștige primul Oscar

Gala de decernare a premiilor Academiei Americane de Film a avut loc în noaptea de 10 spre 11 martie la Dolby Theatre. Oppenheimer a fost favoritul serii, câștigând șapte dintre cele treisprezece nominalizări de care s-a bucurat.
Filmul lui Cristopher Nolan a cucerit cele mai importante categorii, printre care și Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cea mai bună imagine. Premiul pentru Cel mai bun actor i-a revenit lui Cillian Murphy, pentru interpretarea titularului J. Robert Oppenheimer.

Actorul a urcat pe scenă vizibil emoționat, mărturisind că procesul de lucru la acest film a reprezentat „cea mai nebunească, cea mai îmbucurătoare și cea mai creativă călătorie” pe care regizorul și producătoarea Emma Thomas l-au purtat în ultimii douăzeci de ani.
În încheierea discursului său, Murphy a dedicat premiul tuturor celor care luptă pentru pace, adăugând: „Am făcut un film despre omul care a creat bomba atomică și, de bine, de rău, toți trăim în lumea lui Oppenheimer.”

Începutul pasiunii pentru actorie


Cillian Murphy s-a născut pe 25 mai 1976 în Douglas, Cork și a crescut în Ballitemple alături de cei trei frați mai mici: fratele Páidi și surorile Sile și Orla. O mare parte din familia lui a activat în domeniul educației.
Tatăl lui a fost administrator la o școală, mama sa a predat franceză, iar câțiva dintre bunicii, mătușile și unchii săi au fost și ei profesori.

Murphy a crescut într-o familie catolică și a urmat cursurile școlii catolice Presentation Brothers. S-a descurcat la nivel academic, însă a intrat adesea în belele. Fiindcă nu era un mare fan al sportului, băiatul și-a îndreptat de mic atenția înspre domeniul artistic. Încă de la vârsta de 10 ani a început să compună melodii, apoi a intrat în diferite trupe.
Cea mai de succes dintre ele, The Sons of Mr. Green Genes – cu un titlu inspirat de melodia omonimă a lui Frank Zappa, a fost la un pas de a semna un contract cu studioul Acid Jazz Records pentru înregistrarea a cinci albume. Pentru că fratele lui, membru al trupei, era încă în școală, tinerii au refuzat oferta. Citește continuarea... 
13 Martie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod