Vinnie Jones și povestea lui de dragoste care a umplut de lacrimi Anglia: Cancerul i-a luat soția după o viață cu multe încercări grele

Dragoste până la moarte și dincolo de ea: Tanya a fost singurul om care a știut să-l îmblânzească pe Vinnie Jones


Tanya a fost cucerită însă de bunătatea lui neașteptată, nu de cadourile scumpe, scrie Jane Fryer. Nenumăratele vizite la spital când era era internată pentru problemele ginecologice, faptul că el n-a dat nicio secundă înapoi când ea i-a spus ce probleme de sănătate are și că nu vor putea avea copii împreună. Vinnie a fost mai neclintit decât era pe terenul de fotbal, unde tot ce se lovea de el ajungea la pământ. Nu l-a ascultat nici pe taică-su, care l-a sfătuit s-o lase atunci, până când relația lor nu devenea mai serioasă. Vinnie o iubea așa cum era și punct.

Tanya a povestit că a știut că el e alesul când a luat-o din spital, a cărat-o în brațe la mașină, a învelit-o cu pături și flori și a ținut-o zile întregi în casă, înfofolită în pijamalele termice. Și nici n-a tresărit când ea a avut o hemoragie. "M-a dus în baie, a sunat un doctor, m-a scos din cadă, m-a șters, a pus ceva pe mine. A fost atât de drăguț, atât de iubitor și când te iubește el, te pune în centrul lumii lui. Te pune pe un piedestal", a povestit ea.

"Iubitor? Cine, Vinnie Jones? Poate fi același tip?", se întreabă, pe bună dreptate, Jane Fryer. Fiul unui paznic de pe un teren de vânătoare, născut în Watford, Vinnie Jones a fost o pocoste de mic.

A fost făcut în toate felurile de când s-a consacrat ca un "măcelar" pe terenul de fotbal, dar nimeni, niciodată, n-a mai spus vreodată despre el că a fost "drăguț". A făcut parte din gașca nebună de la Wimbledon FC, unde era în mijlocul petrecerilor desfrânate. Bea de rupea și se bătea cu oricine-i sărea la gât.

În cariera de fotbalist a fost eliminat de 12 ori, l-a strâns pe nebunul Paul Gascoigne de testicule în timpul unui meci și a fost amendat de federație cu 20.000 de lire sterline după ce a tras vocea pentru "Soccer's Hard Men", un documentar în care explica cum trebuie faultați fără milă adversarii.

Iubirea dintre Vinnie și Tanya este eternă, dar căsnicia lor de 25 de ani a trecut prin multe hopuri. Ani la rând, el a fost un bețiv notoriu. În 1995 a mușcat de nas un jurnalist într-un bar din Dublin. Apoi s-a dus în pădure cu pistolul încărcat, hotărât să-și tragă un glonț în cap. Doi ani mai târziu, a fost condamnat pentru că a bătut un vecin într-o încăierare nocturnă. A trăit cu rușinea de a o vedea pe Tanya tristă în sala de judecată, dar sentința de 140 de ore de muncă în folosul comunității l-a dat pe brazdă. "Asta m-a terminat... Familia stă lângă tine, la bine și la rău. Știam că Tans mă va iubi mereu. Dar ea întotdeauna îmi zicea: <<Trebuie să termini naibii cu asta.
Trebuie să te potolești>>"
, a povestit starul.

Când cariera lui de fotbalist se apropia de apus, regizorul Guy Ritchie l-a distribuit în succesul său din 1998 "Lock, Stock And Two Smoking Barrels", iar el a donat 30.000 de lire spitalului în care a fost tratată Tanya și a bătut la porțile Hollywood-ului. Cariera lui a decolat, a devenit milionar și și-a făcut prieteni celebri - Guy Ritchie, Madonna, Jason Statham, Sting, Brad Pitt, Elton John și mulți alții.

Tanya nu era interesată de bani - spunea că ar fi fost la fel de fericită și cu un apartament dacă inima ei ar rezista 50 de ani. Era o femeie cu picioarele pe pământ și nu-i plăcea să epateze. N-a sădit legături cu vedetele și dacă nu le plăcea le-o spunea în față, oricât erau de celebre. "Ea și Rod Stewart nu și-au vorbit cam un an. Nici nu mai știu de ce, de la ceva banal", a povestit Vinnie.

Dincolo de toate chinurile prin care a trecut cu el, Tanya își adora soțul. Ea îl calma, îl proteja și îl apăra. "Nu-i o fire așa de dură cum cred toți. E foarte vulnerabil și are o naivitate pe care cei din afară n-o observă. Vin are sentimente ca oricine, se supără dacă cineva spune ceva rău despre el în presă sau la televizor. Nu-i diferit de oricine altcineva în privința asta", a dezvăluit Tanya, care a mărturisit că s-a uitat la "Lock, Stock..." de peste 50 de ori doar ca să-l vadă pe el.


A prețuit fiecare clipă petrecută cu el și spunea oricui cât de mult o iubea. Odată, când i-a fost rău în timpul unui Crăciun petrecut în casa lor din Los Angeles, Vinnie a decorat toată curtea cu beculețe și a pus în fiecare cameră un brad împodobit, ca s-o înveselească.

Dar momentele lui de nebunie au continuat. În 2003 a fost condamnat pentru agresiune - în timpul unui zbor spre Tokyo i-a dat zece palme unui pasager și l-a lovit cu capul de geam, urlând "Te omor!" și a amenințat echipajul. În 2012, în cel mai grav incident, a fost pozat în timp ce săruta o fată într-un club din Rusia. El a susținut că a fost victima unei capcane, iar episodul a fost la un pas să-i distrugă căsnicia de 20 de ani. "A venit glonț la mine. N-am ce să spun mai mult decât că îmi pare rău", a spus spășit Vinnie. Săptămâni la rând, a cerut scuze personal, în ziare și la TV. Îngrozit că o va pierde pe Tanya, s-a dus la psiholog, a renunțat la alcool și-a recâștigat echilibrul și a reușit să-și salveze mariajul.

Dar viața mai avea multe provocări pentru ei. În 2013, Vinnie a descoperit un melanom cancerigen pe față, la scurt timp după ce Tanya a fost diagnosticată și ea cu cancer de piele. Doctorii cred că boala ei a fost declanșată de medicamentele pe care le-a luat după transplantul de inimă.

Vinnie s-a vindecat, însă organismul Tanyei nu a mai avut putere și pentru această bătălie.
În ultimele luni de viață, ea a fost tot mai rar văzută. În spatele porților curții lor imaculate din Hollywood Hills, cu pavaj din piatră albă și o piscină superbă, puternicul Vinnie a făcut tot posibilul să țină lucrurile la nivelul normal. În fiecare vineri făcea grătare cu prietenii și cu familia, pentru ca Tanya să nu se rupă de lume. "Nu-s nici pe departe la fel de curajos ca ea. Oamenii zic că-s tare, dar Tanya e cineva care e tare cu adevărat, nu eu", a spus el.

Când avea 28 de ani, Tanya a spus că speră ca inima ei să mai bată 20 de ani: "O să am 48 de ani atunci. Deci voi avea o viață trăită." După toate prin care a trecut, ea a considerat un dar fiecare an trăit în plus. Pentru soțul ei, zănaticul de altădată, fiecare clipă fără ea va fi o tortură. "Sunt cel mai tare când ea e în vârf de formă. Când e tristă sau stresată, sângerez. Dumnezeu știe unde aș fi fără ea", spunea el. De acum încolo, va afla cât de puternic este și ce mai poate fi el fără femeia pe care o iubea. Vinnie Jones a rămas singur acasă, dar nu va fi nicio petrecere.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod