Dosar Eva. Morţii anului 2013: Sergiu Nicolaescu, incinerat cu onoruri militare şi scandal

Oameni mari, profesioniști veritabili pe care i-au aplaudat multe generații, ne-au părăsit în acest an. Trecem de 2013 fără multe personalități puternice. Ne rămân numele lor uriașe și amintirile reușitelor lor extraordinare.

 

Foto: Mediafax

1 din 13

Sergiu Nicolaescu, adio fără slujbă

Regizorul în vârstă de 82 de ani a murit pe 3 ianuarie la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din 26 decembrie şi fusese recent operat de peritonită. Regizorul a decedat în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat conducerea Spitalului Elias. "În ultimele 48 de ore, în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3.01.2013, ora 8.20", se arăta în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias.

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat pe 5 ianuarie. Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a declarat că incinerarea a fost "dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi a solicitat presei să trateze "cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei". La crematoriu s-au strâns câteva sute de persoane care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe cunoscutul regizor, însă incinerarea a avut loc în cadru restrâns, notează agenția Mediafax. La crematoriu s-au aflat familia şi prietenii lui Sergiu Nicolaescu, între care regizorul Ioan Cărmăzan, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu, care au luat parte la ceremonia de incinerare. De asemenea, la crematoriu s-a aflat şi o gardă militară, care a tras salve în memoria lui Sergiu Nicolaescu, regizorul fiind astfel incinerat cu onoruri militare. Câţiva oameni dintre cei strânşi lângă gardul crematoriului au strigat "ruşine", fiind nemulţumiţi de faptul că trupul neînsufleţit al regizorului a fost incinerat şi nu înmormântat.

În timpul ceremoniei de incinerare, oamenii strânşi la crematoriu au avut stări diverse, trecând de la aplauze pentru Sergiu Nicolaescu, la nemulţumire, pentru că nu au unde să depună coroane şi lumânări în memoria regizorului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod