Între Audrey Hepburn și Angelina Jolie: 60 de ani în care femeile s-au schimbat

Femeile anilor '50 se bucurau de mai puțin confort decât cele din zilele noastre, dar acest lucru le-a întărit și le-a ajutat să se mențină în formă


În anii '50 lumea abia începea să capete culoare după perioada neagră a Celui De-al Doilea Război Mondial. În România, distanța între atunci și acum este mai accentuată, întrucât străbunicii și bunicii noștri, trecuți prin războaie și prin foamete, au trudit din greu în zorii comunismului. Părinții noștri reprezintă prima generație care a gustat din avantajele progresului, dar nici lor nu le-a fost mai ușor decât contemporanilor din țările occidentale.



În anii '50, ceea ce femeile făceau în timpul zilei era mai mult fizic Wendy Powell, antrenor personal
În anii '50, doar 15% din căminele vestice dețineau frigider, așa că erau nevoite să cumpere zilnic alimente care astăzi pot fi păstrate ușor timp de mai multe zile. Asta înseamnă că mâncau mai puțin. Daily Mail dă un exemplu concret: în 1954, femeile consumau în medie cam 1.800 de calorii pe zi, comparativ cu 2.200 astăzi. Dacă 400 de calorii în plus nu vi se par prea multe, înmulțiți-le cu 365: trebuie să fiți de acord că 146.000 de calorii într-un an sunt imposibil de ars.

Am putea crede că alimentația contemporană, cu musli, iaurt și sushi, e mai sănătoasă ca oricând.
Dar femeile din anii '50 aveau un regim mai bogat în proteine, care le susținea activitățile fizice, spre deosebire de cel actual, în care predomină carbohidrații. Chiar dacă mâncau mai multă friptură la cuptor sau la grătar decât acum, femeile găteau mult acasă, iar hrana lor nu conținea aditivi. Legumele erau pe planul doi în farfurie, iar mâncarea nu era atât de procesată.


O femeie obișnuită mânca la micul dejun o felie de pâine prăjită cu unt și un ou fiert (220 de calorii) sau șuncă și ouă (180 de calorii).

Prânzul consta într-un sandviș cu carne de vită și unt (430 de calorii), urmat de o minitartă (175 de calorii). La cină mânca tocăniță de vită cu napi, varză și cartofi fierți, iar la desert - cremă de zahăr ars sau fructe (1.000 de calorii), relevă Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigel pe 22 Sep 2014, 10:55
    Da da pe vremea aia

    actritele erau alese cu grija din categoria "exemplare de rasa" ... Audrey Hepburm, Sofia Loren, Ingrid Bergam, Katie Hepburn - ce actrite da si ce femei!! Liz Taylor alt exemplar de rasa - si se zice ca si sugea destul wisky da totusi .. Sau cea mai frumoasa femeie : Raquel Welch care si la peste 50 de ani fara operatii chirugicale Da nu va faceti griji .. si la actori stam la fel. Astia de azi sunt baietei si la 50 de ani pe cand un James Dean era "barbat" si cand avea 20 de ani... In plus si moda era mai .. feminina ! Iar cu pantofii .. pai si la noi feneile au devenit mai .. tapaligoase!! Prin 66-68 una cu pantofi 39 era cam de ras azi ... nu numa "alea" au picioru' mare da cam multe poarta 40-41

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod