Ce te împiedică să ai relația visurilor tale?

Ce te împiedică să ai relația visurilor tale?

“De ce sunt singură?” Este întrebarea pe care psihoterapeuții o primesc cel mai adesea de la persoanele care le trec pragul.
Ce te impiedica sa gasesti relatia mult visata? De obicei, intrebarea este insotita de explicatii privind eforturile indelungate pentru a gasi un partener potrivit, griji legate de varsta prea “inaintata” ca sa mai fii singura si comentarii despre singuratate si rusine.

Cand vei avea relatia visurilor tale? 

Iata care este explicatia psihologica, venita din partea unui specialist.

“Nu stiu unde gresesc”, este o alta remarca des auzita. “Prietenii imi spun ca sunt atragatoare, am un suflet bun si nu pot sa inteleaga care este problema.
Ma simt disperata si rusinata!”

Ultima fraza este un indiciu asupra problemei: “Ma simt disperata si rusinata!”

Auto-respingerea este problema de fond

O femeie se simte disperata si rusinata pentru ca nu este angrenata intr-o relatie, dar adevarul este ca aceste sentimente sunt cauzate de auto-respingere. Acesta este motivul pentru care multi oameni nu reusesc sa aiba o relatie de durata.

Auto-respingerea, desi termenul mai potrivit ar fi auto-abandonul, imbraca mai multe forme. Ne abandonam atunci cand incepem sa ne judecam, cand devenim dependenti de medicamente ca sa ne evitam sentimentele.
Ne concentram mai mult asupra mintii ca sa ne evitam sentimentele, si nu asupra corpului, locul unde se afla acele sentimente. Atunci cand ne abandonam in unul dintre aceste moduri, de fapt ne auto-respingem, ceea ce ne face sa ne simtim disperate si rusinate. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod