De ce nu te ascultă partenerul. 7 motive

Bărbații și femeile sunt diferiți în multe feluri. Aceste diferențe pot reprezenta cauzele multor dezacorduri.
Este de așteptat ca bărbații și femeile să nu se înțeleagă tot timpul. ADN-ul lor este conectat altfel. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să te frustrezi de fiecare dată când nu înțelegi de ce se comportă partenerul într-un anumit fel. Acesta nu este întotdeauna pe aceeași lungime de undă ca tine. Trebuie să înțelegi care sunt motivele lui. Dacă simți că nu te ascultă și că nu îți acordă atenție, atunci există un motiv pentru asta. Iată de ce nu te ascultă partenerul!

Care sunt motivele pentru care nu te ascultă partenerul?


1. Știe că nu îți place când încearcă să rezolve ceva pentru tine


Uneori, ai nevoie de o persoană care să te ajute să te eliberezi de probleme. Un partener te poate ajuta să faci asta.
Cu toate acestea, există momente în care își va dori să te ajute, iar tu vei refuza ajutorul său. Nu îți dorești cu adevărat o soluție, ci doar să îți exprimi sentimentele. Partenerului i se pare inutil dacă nu îți dorești cu adevărat să auzi părerea sa.

2. Știe că nu îți place când nu ești de acord cu el


Uneori, nu veți vedea lucrurile la fel. De asemenea, partenerul știe că nu îți convine atunci când cineva nu este de acord cu tine. În loc să pornească o ceartă, te va lăsa să spui orice, iar vorbele tale îi vor intra pe o ureche și îi vor ieși pe cealaltă. Consideră că este mult mai bine să nu te asculte decât să pornească o ceartă.

3. S-ar putea să aibă alte lucruri la care se gândește


Câteodată, partenerul are de rezolvat și probleme proprii. Nu îl învinui că nu te ascultă, poate că altceva mai important îl preocupă în acel moment.
De asemenea, ar trebui să încerci să îi înțelegi preocupările și frământările. În relații, până la urmă, este vorba despre a oferi și despre a primi.

4. Nu știe ce vrei cu adevărat


S-ar putea să spui un lucru, dar pentru el s-ar putea să însemne altceva. Partenerul știe că acest lucru se întâmplă adesea în viața voastră de cuplu. Așa că alege să nu te asculte, pentru că știe că nu va înțelege bine ceea ce îi spui. Însă trebuie să învățați să comunicați cu adevărat, dacă vreți ca relația voastră să reziste pe termen lung.

5. Nu îi place să fie întrerupt


Nu ar trebui să întrerupi nicio persoană atunci când aveți o conversație. Dacă îi ceri părerea partenerului tău și îl întrerupi în mijlocul frazei, nu va aprecia acest lucru.
Va ajunge să nu te mai asculte, pentru că se frustrează sau pentru că simte că nu îi prețuiești deloc părerea.

6. Nu îl interesează bârfele


Pur și simplu nu este tipul de discuție care îi face plăcere. Nu îi pasă de aventura amoroasă pe care o are vecinul vostru. Nu te aștepta să fie vreodată entuziasmat când aude o bârfă, deoarece nu este în natura lui să fie atent la lucruri care nu îl interesează cu adevărat. Încearcă o abordare diferită și faceți un compromis atunci când vine vorba despre conversațiile care privesc interesele comune.

7. Nu îi place să fie sacul tău de box


Dacă vei ajunge să îți tratezi partenerul ca pe un sac de box, mai ales dacă nu merită, nu fi surprinsă dacă nu te va mai asculta. Partenerului nu îi place să fie în conversații în care te plângi de lucruri care nu îl privesc.
Dacă ai o problemă cu un coleg enervant și îți descarci nervii pe partenerul tău, nu te aștepta să fie entuziasmat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod