Sunt femeile mai atrase de bărbații cu barbă? Ce spun studiile

Sunt femeile mai atrase de bărbații cu barbă? Ce spun studiile

Dacă în trecut bărbații nebărbieriți erau considerați neîngrijiți, în prezent barba a devenit un adevărat simbol al eleganței.
Bărbații cu barbă sunt considerați în prezent sexy și stylish, dar numai dacă barba este foarte bine îngrijită. Este suficient să-ți arunci o privire pe Instagram și vei vedea o mulțime de bărbați cu barbă, îmbrăcați la patru ace. 
Însă este adevărat că femeile se simt mai atrase de bărbații cu barbă? Studiile efectuate de-a lungul anilor ar putea să ne ofere răspunsul.
Bărbații care se rad cu regularitate petrec, în medie, 3350 de ore în baie de-a lungul vieții, potrivit statisticilor. Poate acesta este motivul pentru care barba a devenit tot mai populară: noua generație nu vrea să-și irosească timpul și alege variantele care oferă mai multă libertate.
Vestea bună este că barba nu doar că îi ajută pe bărbați să economisească timp, dar în același îi face mai atrăgători în ochii femeilor.
Deși poate părea surprinzător, femeile consideră că bărbații cu barbă arată mai bine decât cei fără barbă. În același timp, se pare că un barbat cu barbă iese mai mult în evidență într-o mulțime, fiind mai ușor observat de femei.
Cercetătorii de la câteva universități din Australia și cei de la Universitatea Turku din Finlanda au fost interesați de această tendință a bărbaților de a-și lăsa barbă și au vrut să afle care este atitudinea femeilor față de această trăsătură masculină.
Aproximativ 8500 de femei au fost invitate să participe la un experiment în cadrul căruia le-au fost arătate seturi de câte trei fotografii cu același bărbat.
Într-una dintre imagini bărbatul era proaspăt ras, în alta avea o barbă de câteva zile, iar în ultima poză avea barba crescută. Participantelor la studiu li s-a cerut să evalueze atractivitatea bărbaților în fiecare poză și să evalueze dacă ar fi dispuse să aibă o relație pe termen lung sau scurt cu ei.
Cele mai multe femei au declarat că bărbații cu barbă sunt mai atrăgători și că ar dori relații de durată cu ei, iar despre aceeași bărbați, dar proaspăt rași, au spus că ia-r alege, dar nu pentru o relație de durată.
Specialiștii consideră că o posibilă explicație este aceea că barba reprezintă unul dintre simbolurile masculinității.
De asemenea, barba are capacitatea de a ascunde trăsăturile care sunt considerate mult prea masculine sau feminine, făcând un bărbat să arate mai atrăgător.
Se pare că barba nu este doar un trend, ci și o modalitate de a echilibra trăsăturile feței. Barba reprezintă în prezent și o modalitate de a sfida normele sociale, ceea ce îi face pe bărbații care poartă barbă să pară rebeli și nonconformiști.  

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod