Acidul salicilic, ingredientul care te scapă de coșuri și imperfecțiuni

Acidul salicilic, ingredientul care te scapă de coșuri și imperfecțiuni

Există o mulțime de ingrediente cosmetice pe piață, astfel încât alegerea produselor de îngrijire a pielii poate fi de multe ori dificilă.
Fiecare ingredient activ are proprietăți diferite și se potrivește anumitor probleme ale pielii, de aceea ar trebui să știi exact pentru care să optezi, în funcție de tipul tău de ten.

Iar dacă acneea și punctele negre sunt problemele cu care te confrunți des, atunci ar trebui să folosești acid salicilic. Este una dintre cele mai eficiente substanțe în combaterea acneei și altor imperfecțiuni ale pielii precum puncte negre sau comedoane. 

Ce este acidul salicilic?


Derivat din coajă de salcie, acidul salicilic este un beta hidroxiacid. Are proprietăți puternice în combaterea acneei și este excelent în tratarea tenului gras, afectat de coșuri.
Acționează la nivelul diferitelor straturi ale pielii. Structura acestui ingredient cosmetic îl transformă într-o soluție excelentă pentru tratarea acneei. 

Este mult mai solubil în ulei decât alți beta hidroxiacizi, ceea ce înseamnă că penetrează mai adânc în interiorul porilor pentru a dizolva sebumul care "lipește" celulele moarte de piele ce blochează porii. Astfel porii sunt eliberați și în acest fel sunt eliminate punctele negre și comedoanele care duc la apariția coșurilor atunci când se dezvoltă bacterii în interiorul lor.

De asemenea, acidul salicilic acționează precum un exfoliant, îndepărtând de la suprafața pielii celulele moarte care ar putea să se acumuleze treptat și să blocheze porii.

Ce beneficii are acidul salicilic pentru piele?


O altă proprietate excelentă a acidului salicilic este faptul că are un puternic efect antiinflamator. Calmează rapid pielea iritată, inflamată și este perfect pentru oricine se confruntă cu acnee.
Are capacitatea de a estompa înroșirea pielii și de a scădea inflamația, ceea ce îl transformă în soluția excelentă pentru a trata rapid coșurile.

Cum tratează acidul salicilic acneea, punctele negre și comedoanele?


Coșurile sunt mai vizibile la suprafața pielii, dar acestea se formează de fapt sub piele, în interiorul foliculilor de păr. "Pentru a trata și estompa coșurile, trebuie să folosești produse speciale care pot penetra pielea", declară medicul dermatolog Howard Murad pentru glamourmagazine.co.uk. "Eliminarea celulelor moarte și a pielii uscate de la suprafață permite acidului salicilic să acționeze mai eficient în eliberarea porilor blocați, eliminarea sebumului și prevenirea apariției coșurilor", adaugă medicul.

Cum să alegi produsele cu acid salicilic


"Doar pentru că un produs conține acid saliclic nu înseamnă neapărat că are doza corectă de PH pentru a fi eficientă", spune medicul dermatolog Lucy Hilson. "Trebuie să fie într-o concentrație suficient de mare, nu să se afle la coada unei liste interminabile de alte ingrediente.
O concentrație de cel puțin 0,5-2% de acod salicilic îți va oferi rezultate grozave", adaugă dermatologul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod