Combate ridurile în mod sănătos: 5 uleiuri pe care trebuie să le încerci

Datorită nutrienților din componența lor uleiurile naturale pot fi extrem de eficiente atât împotriva primelor riduri, cât și pentru cele mai pronunțate. Descoperă care sunt uleiurile la care poți apela pentru a diminua sau a elimina ridurile care te deranjează.
Dacă vrei să ai mereu o piele netedă și sănătoasă, evitând aspectul tern și ridurile pe termen lung, este ideal să apelezi la ingrediente naturale care te pot ajuta să-ți recapeți strălucirea și să arăți tânără și odihnită. Odată ce te-ai hotărât să utilizezi uleiurile trebuie să le alegi pe cele utile. Pe rafturile magazinelor sau online vei observa foarte multe variante, dar nu toate au un efect puternic pentru a-ți proteja pielea.

 
Iată care sunt uleiurile care neutralizează ridurile și cum să le incluzi în ritualul tău de îngrijire:

 
1. Uleiul de rodie

Stimulează reînnoirea la nivel celular și apără pielea de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. De asemenea, conține substanțe cu efect estrogenic care netezesc pielea, favorizează producția de colagen, dau feței un contur ferm și mențin elasticitatea.
Poți adăuga câteva picături de ulei de rodie în crema ta hidratantă sau îl poți aplica direct pe piele. Pentru a face o mască pe bază de ulei de rodie amestecă o linguriță de ulei cu o lingură de iaurt organic și ½ lingură de miere. Întinde mixul pe față, lasă să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

 
2. Uleiul de trandafiri

Conține multe vitamine și antioxidanți, care refac rapid pielea obosită și afectată de semnele trecerii timpului. Uleiul de trandafiri stimulează producția de colagen și stopează efectele negative ale radicalilor liberi. Îți va da un aspect întinerit în timp scurt, va reduce adâncimea ridurilor de pe față, elimină liniile de deshidratare și previne formarea de noi riduri.
Poți aplica uleiul de trandafiri direct pe piele, dar din cauza prețului foarte ridicat poți amesteca 1-2 picături cu ulei de jojoba, cocos sau argan, aplicând apoi mixul în locul cremei de seară.

 
3. Uleiul de jojoba

Conține ceramide, molecule care sunt similare cu uleiurile naturale de la suprafața pielii. Uleiul de jojoba este ingredientul ideal pentru a proteja pielea împotriva factorilor externi.
Previne formarea de noi riduri și le tratează în mod eficient pe cele existente, ameliorând tonusul pielii și elasticitatea. Poți amesteca 3-4 picături de ulei de jojoba cu loțiunea sau crema pe care o folosești sau îl poți aplica direct pe piele pentru a regenera tenul mai rapid.

 
4. Uleiul de măceșe

Conține vitaminele A și C, luminând pielea, reducând ridurile și liniile de deshidratare și protejând tenul de acțiunea razelor ultraviolete. Aplică 5-6 picături de ulei de măceșe pe piele seara sau amestecă-l cu o cremă emolientă. Poți prepara și o mască hidratantă amestecând o linguriță de ulei de măceșe cu ½ lingură de miere și 2 linguri de piure de avocado.
Întinde amestecul uniform pe toată față, lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

 
5. Uleiul din sâmburi de struguri

Este bogat în antioxidanți și acizi grași benefici, iar avantajul lui este că nu astupă deloc porii, spre deosebire de uleiul de cocos. Este o alegere utilă pentru orice tip de ten pentru că nu va cauza acnee sau puncte negre, în timp ce reduce ridurile și reglează producția de sebum.
Aplică-l direct pe piele seara sau dimineața sau combină-l cu o cremă pe care o folosești seara. Poți testa și o mască din acest ulei combinând o linguriță de ulei din sâmburi de struguri cu o lingură de miere. Lasă să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță spre rece.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod