Cum să previi decolorarea părului în această vară

Cum să previi decolorarea părului în această vară

Așa cum se spune de obicei, nimic nu durează la infinit. Cu atât mai puțin noua ta culoare de păr, obținută după ore întregi petrecute la salon.
Iar vara, cu temperaturile sale ridicate, băile în apa cu clor din piscină sau în apa sărată de mare, este unul dintre cei mai mari inamici ai părului tău.

Să păstrezi intactă culoarea părului pe timpul verii pare o misiune sortită eșecului. Clorul, sarea și razele ultraviolete pot estompa rapid chiar și cea mai intensă nuanță de păr. De aceea ai nevoie de sfaturile specialiștilor în colorarea părului.

Coloristul George Papanikolas, printre clienții căruia se numără vedete precum Penelope Cruz, Kim Kardashian, Adriana Lima sau Shay Mitchell, a dezvăluit pentru wellandgood.com ce poți face pentru a preveni decolorarea părului pe timpul verii.

Care este principala greșeală pe care oamenii o fac imediat ce pleacă de la salon? Faptul că nu înlocuiesc produsele de îngrijire a părului pe care le au deja, cu unele care sunt special concepute pentru păr vopsit. 

Chiar dacă nu cumperi toate produsele pe care stilistul tău le sugerează, Papanikolas recomandă să elimini toate produsele care sunt agresive pentru părul vopsit.
Înlocuiește-le cu unele hidratante, cu formulă specială pentru păr colorat. Mai ales dacă ți-ai vopsit părul într-o nuanță de blond, neutralizarea tonurilor care pot apărea pe părul tău este esențială.

Scopul este să alegi o nuanță opusă pe roata culorilor, iar culoarea opusă pentru portocaliu este albastru. În cazul galbenului, culoarea opusă este mov”, spune specialistul, care recomandă să folosești un șampon albastru sau mov pentru a neutraliza nuanțele nedorite pe părul blond.

Folosește produse delicate, cu formulă hidratantă, care mențin închisă cuticula părului. Orice produs pentru volum duce la umflarea cuticulei și la pierderea rapidă a pigmenților de vopsea din firele de păr”, declară specialistul.

Balsamurile special concepute pentru protejarea culorii părului pot fi folosite de câteva ori pe săptămână pentru a menține nuanța părului intensă.
Astfel de produse conțin la rândul lor pigmenți care ajută la protejarea și intensificarea culorii părului tău.

Sunt și alți factori care pot duce la decolorarea părului. Folosirea intensă a ondulatorului, a plăcii pentru îndreptarea părului sau a periei rotative cu aer cald este o altă cauză care determină estomparea culorii. De asemenea, expunerea la soare poate avea același efect din cauza acțiunii razelor ultraviolete asupra pigmenților. Încearcă să eviți cât poți de mult folosirea aparatelor de styling cu temperaturi ridicate și nu uita să aplici un balsam leave-in ce oferă protecție solară pentru păr.

Pe de altă parte, este important să nu te speli prea des pe cap, iar atunci când te speli să folosești apă călduță sau chiar rece.
Apa fierbinte deschide imediat cuticula firului de păr, iar moleculele de vopsea aflate în interior încep să fie eliminate treptat. Prin urmare, cu cât te speli mai des și cu cât folosești apă mai fierbinte, cu atât părul tău își va pierde intensitatea culorii mai repede”, spune Papanikolas.

Dacă tolerezi apa rece pentru a te spăla pe cap, în acest fel poți să sigilezi cuticula firelor de păr astfel încât pigmenții să rămână în interior”, recomandă specialistul.

În cazul în care părul tău deja și-a pierdut din intensitatea culorii, poți să apelezi la tratamentele pentru reîmprospătarea nuanței. Acestea se realizează de obicei în salonul de înfrumusețare, cu ajutorul unor produse speciale ce redau intensitatea culorii și strălucirea părului.
Hairstilistul recomandă să ții un astfel de tratament pe păr timp de cel puțin 10 minute astfel încât pigmenții din firele de păr să fie reîmprospătați. Rezultatul ar trebui să dureze între patru și șase săptămâni, cu condiția să respecți regulile pentru protejarea nuanței părului pe timp de vară.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod