Cum să te epilezi corect cu ceară. Reguli esențiale pentru o piele fină

Cum să te epilezi corect cu ceară. Reguli esențiale pentru o piele fină

Deși era mult mai simplu să-ți faci o programare la salon și să lași experții să se ocupe de această problemă, perioada de izolare la domiciliu este o ocazie bună să înveți cum să te epilezi singură cu ceară. Învață regulile de bază și ce trebuie să faci pentru rezultate impecabile.
Epilarea cu ceară nu este un proces simplu, însă este una dintre cele mai eficiente și de durată modalități de a îndepărta părul nedorit de pe corp. Te poți epila singură cu ceară pe zonele ușor accesibile ale corpului precum față, mâini, picioare. Este mult mai dificil și periculos să te epilezi singură cu ceară la subraț sau inghinal.

Iată cum să procedezi dacă vrei să te epilezi cu ceară caldă acasă:


Vei avea nevoie de:

ceară solidă pentru epilat
aparat special pentru încălzit ceara (opțional)
benzi pentru epilarea cu ceară
un ulei natural pur (măsline, cocos, jojoba etc.)

Cum să-ți pregătești pielea pentru epilarea cu ceara


Epilarea cu ceară îndepărtează firele de păr din foliculi, ceea ce înseamnă că le smulge din rădăcină. În acest fel foliculii rămași liberi sunt predispuși la infectarea cu bacterii și alte microorganisme, de aceea este necesar să respecți regulile de igienă. În unele cazuri epilarea cu ceară poate să elimine stratul superior de celule moarte, lăsând pielea mai fină, dar și mai predispusă la apariția iritațiilor.
De asemenea, există riscul de arsuri dacă încălzești ceara prea mult. Cu alte cuvinte, sunt multe lucruri care pot merge prost, de aceea trebuie să respecți unele reguli.

Exfoliază pielea
Cu o zi sau două înainte de epilare, exfoliază pielea cu un scrub delicat, o perie de corp sau o lufa pentru a îndepărta celulele moarte de piele care înconjoară foliculii. În acest fel vei elibera și firele de păr prinse sub piele, care vor fi apoi îndepărtate prin epilare.

Curăță pielea
Începe întotdeauna epilarea pe o piele proaspăt spălată. Spală-te cu apă caldă și săpun pentru a îndepărta bacteriile, sebumul, urme de machiaj sau loțiuni de corp, impurități și alte reziduri.

Usucă pielea
Adaugă puțină pudră de talc, care va absorbi transpirația și sebumul. În același timp va proteja pielea în timpul epilării.

Scurtează părul dacă este necesar
Deși firele de păr ar trebui să aibă un centimetru pentru a putea fi îndepărtat cu ceară, părul prea lung poate face epilarea mult mai dificilă și dureroasă. Scurtează părul cu un trimer special dacă este lung.


Cum să te epilezi cu ceară


Strânge toate ingredientele și ustensilele de care ai nevoie.
Va fi mult mai ușor să încălzești ceara folosind un aparat special pentru încălzirea rezervelor de ceară pentru epilat. Poți comanda online un astfel de aparat. Dacă nu ai aparat pentru încălzit ceara, atunci folosește tehnica bain marie. Pune recipientul cu ceară într-un vas cu apă pe aragaz și încălzește până când ceara este complet topită. Poți topi ceara și în cuptorul cu microunde, respectând indicațiile de pe ambalaj.

Testează temperatura cerii. Aplică pe o porțiune mică de piele pe încheietura mâinii ca să-ți dai seama dacă are temperatura potrivită. Trebuie să fie fierbinte, dar tolerabilă.

Aplică ceara în direcția creșterii părului. Fie că folosești o ceară care se îndepărtează folosind benzi, fie că este o ceară pentru care nu ai nevoie de benzi, aplică întotdeauna în direcția creșterii părului. Aplicarea se poate face cu o spatulă din lemn sau direct cu aplicatorul, în cazul unei rezerve cu rolă. Lipește banda de epilat în aceeași direcție. 

Trage de bandă sau de ceara fără bandă în direcția opusă creșterii părului. Respectă instrucțiunile exacte în funcție de tipul de ceară pe care îl folosești.
Unele tipuri de ceară au nevoie de un anumit timp pentru a se întări, iar altele pot fi trase aproape imediat după aplicare. Când ești pregătită să tragi, ține pielea întinsă cu o mână, trăgând ușor în direcția creșterii părului. Cu cealaltă mână smulge banda în direcția opusă. Smulgerea benzii se face cu o mișcare rapidă, dar nu cu forță excesivă. Dacă tragi lent, ceara va rămâne lipită pe piele și firele nu vor fi smulse.
Pentru a reduce durerea, inspiră adânc și expiră atunci când smulgi banda cu ceară. Masează apoi cu mâna pielea proaspăt epilată pentru a calma durerea.

Îndepărtează urmele de ceară
Cele mai multe kit-uri de epilare cu ceară conțin șervețele speciale care te ajută să îndepărtezi urmele de ceară de pe piele. Dar dacă nu ai astfel de șervețele folosește puțin ulei de măsline, de jojoba sau de cocos. Uleiurile descompun ceara și o îndepărtează cu ușurință de pe piele. Folosind o pensetă, smulge firele rămase care nu au fost smulse de ceară.

Aplică un produs special pentru îngrijirea pielii după epilat


Imediat după epilare folosește un produs special conceput pentru calmarea și dezinfectarea pielii.
Astfel de produse combat bacteriile și previn infectarea foliculilor. Dacă nu ai un astfel de produs nu aplica nimic altceva pe piele, în afară de uleiul pentru curățarea rezidurilor de ceară! Loțiunile și cremele de corp obișnuite conțin parfumuri, conservanți și alte ingrediente care irită și mai mult pielea.

Exfoliază pielea după 24 de ore


Ar trebui să aștepți cel puțin o zi înainte de a exfolia pielea din nou. Exfolierea între două epilări ar trebui să se facă cu regularitate, la două, trei zile, pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele și a menține pielea fină. 




Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod