Tot ce știai despre riduri este greșit?

Poate ți-ai petrecut adolescența luptând împotriva coșurilor inestetice, dar la vârsta adultă ai un nou inamic: ridurile care amenință să-ți arate vârsta. Nu te lăsa păcălită de reclamele pentru creme și seruri anti-aging pentru că tot ce presupui despre riduri nu este corect.
Ridurile te pot face să arăți mai în vârstă decât ești, dar dacă vei cumpăra foarte multe creme specializate nu este garantat că le vei elimina. Este adevărat că promisiunile făcute în reclame cu privire la ștergerea anilor de pe chip pot fi extrem de tentante, dar este foarte puțin probabil să obții pielea netedă pe care ți-o dorești.

 
Cremele și serurile pe care le ai chiar acum acasă sunt probabil doar o iluzie a tinereții

Potrivit cercetătorilor, aproape orice cremă pe care o poți cumpăra fără rețetă nu va fi prea eficientă pentru a-ți elibera tenul de riduri. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că produsele disponibile direct la raft nu sunt considerate medicamente, iar standardele cu privire la dovedirea eficienței sunt mult mai reduse.
În cadrul studiilor realizate cu ajutorul consumatorilor, care au vizat creme populare antirid, de la cele ieftine până la cele foarte scumpe, testarea într-un interval de 12 săptămâni nu a arătat decât rezultate modeste, uneori greu de observat.

 
Ce îți pune în pericol greutatea este nociv și pentru față

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie, consumul crescut de zahăr favorizează producția de molecule care îmbătrânesc pielea. În momentul în care zahărul intră în circulație va deteriora proteinele din tot corpul, mai ales colagenul și elastina, care mențin conturul feței și fermitatea pielii.
Odată ce are loc acest proces nociv vei observa rapid apariția ridurilor și trăsăturile lăsate. În plus, moleculele nocive vor ataca și rezervele de antioxidanți din organism, crescând riscurile expunerii la soare.

 
Nu poți da vina numai pe moștenirea genetică

Deși factorii genetici au un rol în cadrul procesului de îmbătrânire, stabilind în primul rând momentul în care se pot declanșa ridurile, 90% din ridurile apărute sunt cauzate de expunerea la soare. Potrivit specialiștilor, femeile care folosesc creme de protecție solară în fiecare zi au un risc de riduri cu 24% mai redus. Este recomandat să aplici un produs cu SPF30 sau 50 în fiecare zi, indiferent de vreme sau anotimp.
Dacă încă nu ești convinsă, să știi că s-au realizat studii și pe gemeni despre care se presupune că ar trebui să îmbătrânească în același ritm, însă au fost observate diferențe semnificative determinate de stilul de viață.
Fumatul și expunerea la soare pot adăuga ani în plus feței tale, la fel ca și greutatea excesivă, depresia sau stresul cronic. Precis ai văzut și tu cazuri în care mamele par surorile fiicelor lor, așa că ia măsuri pentru a te menține tânără.

 
Apa, soluția simplă pentru întinerire?

Cu siguranță ai auzit că multe celebrități beau o cantitate foarte ridicată de apă pentru a avea o piele catifelată și netedă, dar nu există dovezi clare că aceasta este soluția pentru a scăpa de riduri. Dermatologii accentuează importanța hidratării interne a organismului pentru menținerea elasticității pielii și diminuarea cearcănelor, dar o cantitate impresionantă de apă nu va putea șterge ridurile existente.
Cu toate acestea, este bine să bei mai multă apă pentru a descuraja obiceiurile nocive cum ar fi consumul de băuturi carbogazoase cu mult zahăr sau sucurile concentrate de fructe.

 
Fructele și legumele, un remediu mai util

Iată o soluție care funcționează în mod obiectiv. Fructele și legumele proaspete sunt surse excelente de antioxidanți, iar vitaminele și mineralele pe care le furnizează pot diminua ridurile care te îngrijorează.
În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Monash s-a constatat că persoanele de peste 70 de ani au un ten mult mai tânăr dacă în meniul lor predomină fructele și legumele bogate în vitaminele C și E. De asemenea, s-a constatat că femeile cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani care consumă cantități ridicate de vitamina C prin intermediul fructelor și legumelor au cu până la 40% mai puține riduri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod