Uleiul din sâmburi de prune, noul ingredient miraculos pentru un ten perfect

Uleiul din sâmburi de prune, noul ingredient miraculos pentru un ten perfect

Nu ar trebui să te mire faptul că nu ai auzit până acum de uleiul din sâmburi de prune. Pare să fie un secret bine păstrat al specialiștilor în îngrijirea pielii, dar care a început de curând să fie descoperit și utilizat de tot mai multe femei.
Folosirea uleiului extras din sâmburi de prune în tratamentele de înfrumusețare este, de fapt, o practică veche de sute de ani, răspândită în vestul Asiei. Dar care sunt beneficiile și de ce ar trebui să-l încerci și tu? Iată tot ce trebuie să știi despre uleiul din sâmburi de prune:

Ce este uleiul din sâmburi de prune?


Uleiul din sâmburi de prune este un ulei virgin, extras prin presare la rece din sâmburii soiului de prun Ente, originar din Franța. Este un ulei deosebit de benefic pentru piele datorită compoziției sale și a texturii lejere, fiind ușor absorbit în piele. Uleiul din sâmburi de prun este de opt ori mai puternic decât uleiul de argan și de șase ori mai puternic decât uleiul de marula în ceea ce privește capacitatea de protejare a pielii de radicalii liberi.

Care sunt beneficiile pentru piele ale uleiului din sâmburi de prune?


Uleiul de prune este bogat în acizi grași omega, având în compoziție nu mai puțin de 13 astfel de tipuri de acizi benefici. Conține vitaminele A și E, care vindecă și hidratează pielea, părul și unghiile mai bine decât alte uleiuri naturale.

Uleiul de prune are o culoare aurie și un parfum plăcut, ce amintește de migdale și marțipan. De fapt, prunul face parte din familia migdalului. Acest ulei este foarte bogat în acid oleic, cu o concentrație ce variază între 60 și 80%. Conține acid linoleic (12-25%), vitamina B și betacaroten. Este intens hidratant și are o compoziție stabilă, ceea ce înseamnă că nu se degradează ușor.

Uleiul din sâmburi de prune are și proprietăți antiinflamatorii. Datorită acestor proprietăți poare reduce probleme precum pungile de sub ochi, iritații, pete pigmentare, cearcăne, riduri sau piele uscată. Este util și pentru a trata afecțiuni ale pielii așa cum sunt eczemele și psoriazisul

Vei observa două caracteristici de bază atunci când folosești pentru prima dată uleiul din sâmburi de prune.
În primul rând vei simți parfumul său foarte plăcut, de migdale. În al doilea rând, vei observa cât de ușor pătrunde în piele și efectul imediat de hidratare pe care îl oferă. Lasă pielea catifelată și hidratată, dar fără să lase pielea grasă, așa cum se întâmplă în cazul altor uleiuri naturale.

Cum să folosești uleiul din sâmburi de prune


Pentru a vindeca buzele uscate: Exfoliază-ți buzele cu un scrub pe bază de zahăr sau cu o peiuță de dinți. Aplică apoi câteva picături de ulei din sâmburi de prune pentru a oferi hidratare și a grăbi vindecarea. Datorită aromei sale fructate este o variantă mai bună decât oricare alt balsam.

Pentru a trata problemele pielii: Aplică uleiul din sâmburi de prune pe tenul curat, proaspăt spălat, dimineața și seara.
Te va ajuta să-ți hidratezi intens pielea, să previi și să reduci ridurile și liniile fine, să uniformizezi culoarea tenului și să estompezi petele pigmentare. De asemenea, îi va oferi tenului tău o strălucire naturală și un aspect proaspăt. Poți să adaugi câteva picături de ulei din sâmburi de prune în crema ta hidratantă sau în fondul de ten pentru a profita de toate beneficiile sale.

Pentru a proteja părul: Aplică uleiul pe părul umed, pe vârfuri sau pe toată lungimea, după ce te speli pe cap. Aplică iar câteva picături pe vârfuri după ce ți-ai uscat părul cu foehnul. Părul tău va deveni mai strălucitor și hidratat, iar vârfurile vor fi protejate de rupere și degradare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod