S-a lansat prima aplicație mobilă despre alăptare în limba română

Aplicaţia se numeşte „Abecedar de alăptare” şi funcționează ca un ghid de alăptare care oferă toate informaţiile necesare viitoarei mămici.

Este prima aplicaţie mobilă despre alăptare în limba română, cu informații de specialitate explicate pe înțelesul tuturor, iar conținutul ei a fost conceput de trei mame pasionate de alăptare: un educator în alăptare, un consultant în lactație certificat internațional IBCLC (cel mai înalt standard profesional în domeniu) și un medic rezident.

"Este vorba despre un ghid de alăptare pe care fiecare mamă ar trebui să îl citească încă din timpul sarcinii. De-a lungul timpului, am constatat că gravidele care nu au avut un bagaj minim de informații despre alăptare, au avut în schimb mari provocări pe perioada alăptării.

Ele regretă că nu au fost mai bine informate pentru ca să se bucure mai mult timp de alăptare. În schimb, mamele care primesc informaţiile esențiale despre alăptare pe perioada sarcinii și beneficiază de ajutor specializat în perioada postnatală, au şanse mai mari să alăpteze exclusiv", declară Monica Gornistu, educator în alăptare și fondator al Asociației „Dragoste cu lapte” care a lansat aplicaţia.

Aplicația este organizată pe câteva secțiuni, dintre care cea mai importantă este secțiunea de Concepte-cheie în alăptare.
Mamele pot afla în câteva secunde de la descărcarea aplicației ce înseamnă termeni-cheie precum: alăptarea la cerere, atașarea la sân, canalele galactofore blocate, suptul eficient, transferul laptelui, furia laptelui, mastită etc. Orice mamă care vrea să alăpteze ar trebui să cunoască acești termeni. Formatul practic și ilustrațiile haioase le ajută pe mame să rețină mai ușor informația.

Odată descărcat, abecedarul poate fi accesat oricând offline fără a utiliza datele mobile.
Aplicația este disponibilă pe platformele Android și iOS și este gratuită.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește alăptarea prevăd hrănirea exclusivă a copiilor cu lapte matern de la naștere și până la vârsta de 6 luni. România are încă un procent mic de mame care ajung să îndeplinească această recomandare. Din păcate, cea mai mare barieră în creșterea acestui procent o reprezintă tocmai lipsa educației în alăptare a mamelor. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod