Cu o mamă nu te pui!


Dacă ești curios cum se simte lovitura unui uragan, focul de dragon și cea mai învolburată apă din lume, te invit să superi o mamă. De fapt, supără-i copilul și o să vezi ce se întâmplă!
Sigur că mamele sunt ființe divine. Ba parcă au ceva angelic în ele. Ai văzut cât de frumoase devin femeile gravide? Și sunt frumoase nu pentru că le cresc sânii și burtica, ci pentru că se așază o lumină aparte pe chipul lor. 

Ai spune că sunt cele mai inofensive ființe din lume, nu? Sunt. Până când le superi copilul. 


Să nu-ți imaginezi că e vreo diferență dacă are copil de 5, 20 sau 30 de ani. Pentru ea, e același lucru. Ceea ce se creează în interiorul unei mame, atunci când copilul suferă, e un fel de Hiroshima, Nagasaki și Cernobîl la un loc și NUUU vrei să stai în calea ei atunci când îi faci copilul să sufere. 

Poate de aici și așa-zisele soacre nesuferite.
Poate că sunt doar mame care au nevoie să le demonstrezi că meriți copilul pe care s-au străduit să-l crească frumos. Sau măcar să nu îl faci să sufere. Pentru că da, mamele se rup la propriu pentru copilul lor și e tare neplăcut când cineva strică ce construiesc ele. Sau încearcă. Așa că poate n-ar trebui să te mire supărarea unei mame. Poate ar fi bine să-i răspunzi întotdeauna cu "Înțeleg că îți faci griji și că te superi, însă...", poate că ai putea încerca să empatizezi cu o mamă, fie că ești în papucii ei, fie că nu.
Pentru că adevărul e că poți să-ți imaginezi cum e să fii mamă, dar nu înțelegi cu adevărat decât atunci când chiar devii mamă.
 
Mamele pot fi și rele, însă sunt excepții și pe cuvânt dacă e vina lor. Aș putea spune chiar că e de înțeles. E de înțeles că nu-și dorește să vină un străin și să-i spună copilului ei "Nu plânge, că ești bărbat", "Vaaai, ce urâțel ești când plângi", "Vaaai, dar tu nu mai ești bebeluș, de ce stai cu suzeta în gură?", e de înțeles că o mamă poate lua foc la propriu, dacă îi vine copilul bătut acasă, e de înțeles că o mamă vrea să-și crească copilul cum știe ea mai bine, nu cum i se spune.
Și știi de ce? Pentru că un copil nu vine cu manual de utilizare, iar dacă greșești față de copil, o faci pe cârca ta. 
 
Așa că, dacă n-ai ceva bun de spus sau de făcut față de o mamă, mai bine stai deoparte! Pentru că da, cu o mamă, nu te pui!

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod