Am rămas în urmă…

Viața noastră e mai mult offline în ultimul timp și asta nu e ceva calculat. Nu ne-am trezit noi într-o zi și am decis să nu mai petrecem timp online. A venit cu viața, ca să zic.
A început cu statul la țară de prin pandemie. A început cu primele semințe puse în pahare, pe balcon, la noi la București. A început cu plantarea acestor răsaduri și așa a ajuns pământul să ne desprindă de online, fără ca noi să ne dăm seama.

O bucată de grădină s-a căscat și ne-a înghițit cu totul. Viața offline ar exista și s-ar derula liniștită dacă la final de zi n-aș fi șoimănită de muncă și aș mai avea ceva mai multă energie ca să mai scriu și câteva rânduri coerente. 

Azi am pus ultimele roșii la borcane.
S-au dus. Gata! Ca să citez gura satului, ”nu se mai face nimic, nimic nu mai merge ca pă vremuri”. Și așa și e. Da, o să-mi ziceți că am muncit pentru chestiuni de 3-4-5, hai 10 lei (că atât am văzut că era fasolea verde). Așa e, am muncit aproape pentru nimic, a fost mai mare daraua decât ocaua, dar pentru copil au fost niște lecții valoroase. A înțeles ce înseamnă munca și care e valoarea banului. Și, în plus, a fost cea mai bună metodă de a-și exersa răbdarea și gândirea pe termen lung.

Pornisem de la faptul că am rămas în urmă și m-am luat de vorbă cum mă iau cu vecinele mele prin grădină, peste garduri.

Nu v-am povestit despre filmul în care a apărut copilul meu și care se vede în toamna asta prin alte orașe.
A avut premiera la TIFF (vedeți AICI și câteva imagini) și acum a intrat în circuitul festivalier, așa că se vede în acest weekend la Alba Iulia Music & Film Festival, apoi la Bistrița, apoi la Sibiu și om mai vedea pe unde. Filmul, regizat de Radu Muntean, este un film educativ despre pădure, despre încrederea și responsabilitatea față de natură în care Tibi Ușeriu pornește într-o expediție prin munții Călimani, alături de 10 copii. 
 
 


Unul din copiii ăștia este al meu.
 
Nu vreau să intru în detalii pentru că aș fi subiectivă, am vrut doar să vă anunț pe unde se poate vedea:

Alba Iulia - Duminică, pe 27 august, de la 20.45, pe Esplanada Obeliscului
Bistrița - Miercuri, 6 septembrie, de la ora 19.00, la Happy Cinema
Bacău - Miercuri, 6 septembrie, de la ora 19.00, la Happy Cinema 
Sibiu - Sâmbătă,  9 septembrie, de la ora 11.00, CineGold.
La Sibiu se va mai putea vedea și prin octombrie. 
 
(Lista e în curs de updatare, acestea sunt informațiile care au ajuns la noi până acum. Noi vom fi prezenți duminică la Alba Iuliu și pe 9 septembrie la Sibiu)
 
Vă las mai jos și câteva bucățele din film:
 
 

 
 
 
 
 
 
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod