Deși vine iarna, să cumperi acum o pereche de sandale damă cu toc este o idee foarte bună

Pantofii cu toc au o istorie destul de bogată și lungă ce datează de aproximativ 900 de ani, iar scopul lor s-a schimbat de-a lungul timpului. De la a fi utilizați pentru mai multă siguranță pentru călărit, la a fi purtați pentru a reda un anumit statut social sau pentru a conferi înălțime persoanei ce îi poartă, pantofii cu toc au devenit piese esențiale în vestimentația femeilor din întreaga lume. Există, actuamente, o multitudine de tipuri de pantofi, de tocuri și de materiale din care aceștia pot fi confecționați.

Pantofii cu toc au devenit foarte populari prin anii 1860’, odată cu inventarea mașinii de cusut care a permis fabricarea mai ușoară și mai rapidă a încălțărilor. În timpul celor două Războaie Mondiale, producția nu a mai fost la fel de mare, iar materialele folosite pentru fabricarea pantofilor cu toc, precum mătasea, cauciucul și pielea au fost înlocuite cu tălpi din plută sau lemn. Din alt punct de vedere, fotografiile și posterele se răspândeau rapid, iar în acea perioadă, când bărbații se aflau pe câmpul de luptă, iar majoritatea femeilor le luaseră locul în fabrici și uzine, au apărut modelele pin-up.

Acest lucru a făcut ca pantofii cu toc să fie asociați din ce în ce mai mult cu feminitatea și senzualitatea unei femei.

Începând cu 1950’, odată cu inventarea tocurilor cui, pantofii cu toc au devenit extrem de populari printre doamne și domnișoare, mai ales când case de modă și designeri precum Christian Louboutin, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Valentino, Prada, Miu Miu, D&G sau Yves Saint Laurent crează adevărate opere de artă care se potrivesc oricărui stil și nevoie.

A cumpăra sandale toamna sau iarna poate părea ca o idee ciudată, dar persoanele pasionate de cumpărături știu că tocmai aceasta este perioada în care de obicei găsim sandale de damă la prețuri cu mult mai mici decât prețurile inițiale.
Având în vedere că săptămâna modei pentru sezonul primăvară-vară 2020 a avut deja loc atât la New York cât și la Londra, cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să aruncăm o privire la ținutele de pe podium și să aflăm ce va fi la modă în noul sezon. Cum în ultima perioadă moda nu prea s-a schimbat, iar desginerii creează în stiluri ce se adresează mai multor tipologii feminine, să găsești o pereche de sandale damă la secțiunea reduceri care să fie la modă și în 2020 este foarte probabil.  

La fel ca și pantofii cu toc, sandalele vin cu diferite tipuri de tocuri, diferite materiale, diferite culori și modele.
Dacă dorești să îți achiziționezi o pereche de sandale mai de calitate, dar care să se potrivească mai multor tipuri de stiluri și ținute, poți opta pentru o pereche de sandale damă cu toc stiletto, curelușe subțiri și închidere pe gleznă. Acestea îți vor face piciorul să pară subțire și lung. De asemenea, pentru  a le asorta mai multor ținute, alege culori neutre precum argintiu, auriu, nude sau nuanțe de maro și chiar alb sau negru.

Link oferte sandale damă

Astfel, chiar dacă vei plăti o sumă mai mare pe sandalele cu toc, vei știi că sunt de calitate, sunt versatile, au un calapod potrivit și le vei putea purta mult timp de acum încolo.

Și chiar dacă vine iarna, dacă participi la evenimente formale sau cocktail, este recomandat să porți sandale, mai ales dacă ținuta sau rochia o cere, indiferent dacă este iarnă sau nu. Însă, asigură-te că la evenimentul la caremergi te poți deplasa cu mașina sau, dacă nu, asigură-te că ai o pereche mai călduroasă de încălțări.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod