Meditația te ajută să te calmezi. Cum poți face asta acasă


Când te gândești la meditație, îți vine în cap imaginea aceea cu o femeie așezată în poziția lotus pe o stâncă, cu ochii închiși și relaxată?

Cu toate acestea, dacă vrei să apelezi la meditația care te ajută să te calmezi, este foarte rar întâlnit un loc disponibil pentru a face acest lucru, fără a fi distrasă.

 

 Cum te ajută meditația să te calmezi?

 

Adevărul este că meditația este o practică zilnică pentru orice persoană. Ar putea fi vorba despre un alpinist sau un contabil. Indiferent de profesia ta, casa ta este locul perfect pentru meditație. Încerci să îți calmezi gândurile și acel sentiment de neliniște sau incertitudine? Încearcă meditația în propria locuință. Va trebui să o transformi într-un mediu relaxat, organizat, creativ și sigur. Potrivit cercetărilor științifice extinse, meditația ameliorează stresul și anxietatea, scade tensiunea arterială, îmbunătățește somnul și atenția.

 

Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi care te ajută să integrezi meditația în viața ta, zi de zi.

Vei începe prin a evalua, identifica și modifica lucrurile care trebuie schimbate acasă. Vei ajunge să înțelegi principiile meditației și să apelezi la aceasta de fiecare dată când neliniștea își face simțită prezența în viața ta.

 

1. Găsește locul potrivit în casa ta

 

Unde este spațiul potrivit pentru meditație acasă? În mansardă, în dormitor, în sufragerie? Spațiul potrivit este cel care oferă cele mai puțin distrageri. În acest caz, poate fi dormitorul tău. Dacă ți-ai amenajat dormitorul pentru a fi un loc pentru dormit și doar pentru dormit, atunci va fi potrivit și pentru meditație. Este important ca locul pe care îl alegi pentru meditație să fie și spațios. Deși nu confortul este scopul tău final, trebuie să ai loc să stai. Alege un loc retras, spațios și liniștit. Dacă nu ai un loc special pentru meditație în casa ta, creează-l.

În cele din urmă, spațiul potrivit este cel în care te simți confortabil să meditezi.

 

2. Îmbunătățește feng shui-ul de acasă

 

Feng shui înseamnă vânt și apă. Este vechea artă chineză a aranjării. Feng shui-ul te ajută să îmbunătățești armonia cu natura. Cei care cred în feng shui sunt de părere că toate lucrurile au energie (chi). Obiectivul acestei practici este acela de a trimite chi-ul negativ departe de spațiul tău și de a atrage chi-ul pozitiv. Nu este greu sau complicat să incluzi principiile fengh shui în casa ta. Următoarele obiecte te pot ajuta:

 

articolele vii, cum ar fi plantele;

obiectele frumoase, cum ar fi sculpturile;

oglinzile plasate simetric cu liniile unei camere;

sunetele melodice, cum ar fi sunetul apei;

mobila situată departe de pereți;

o piesă centrală, cum ar fi o masă mică pe care să se afle cărți sau o lampă;

tămâie sau alte lucruri care miros frumos;

lipsa dezordinii și organizarea lucrurilor pentru a pune accentul pe utilitatea, scopul și esența lor.

 

3. Înțelege că poți medita oricând acasă

 

Practica meditației poate începe atunci când stai jos. Așadar, stai confortabil și închide ochii.

Concentrează-te pe respirație, inspirând și expirând ușor pe nas. Pe măsură ce apar gândurile care îți distrag atenția, încearcă să nu le judeci și lasă-le să plece. Lasă fiecare gând să plece din mintea ta în timp ce te concentrezi asupra respirației.

 

Tratează toate senzațiile fizice și sentimentele în același mod în care o faci cu gândurile: înregistrează-le, apoi lasă-le să plece, revenind de fiecare dată la respirație.

 

Extinde această practică în activitatea de zi cu zi, dându-ți seama să trăiești fiecare moment al activității corpului odată cu fiecare respirație. Pe măsură ce practici meditația acasă, reține caracteristicile fizice ale lucrurilor în sine. Observă senzațiile fizice: sunete, mirosuri, texturi, aparențe, gusturi. 

 

Observă gândurile care vin și emoțiile care sunt legate de ele. Apoi lasă-le să plece.

Concentrează-te pe respirație și activitățile fizice, inclusiv pe detaliile obiectelor cu care interacționezi.

 

Vei observa că locuința ta se va alinia unei stări meditative atunci când lucrurile sunt în ordine. Vei simți în mod natural modul în care aranjarea lucrurilor afectează energia dintr-o cameră. Dezordinea va dispărea, deoarece atenția îți va spune să elimini lucrurile inutile. Plantele vor înflori. Casa ta va mirosi plăcut, iar oamenii vor fi în mod natural atrași de ea și de prezența ta.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod