Tot ce ți se întâmplă are un scop

De câte ori ai fost întrebat: „Unde te vezi peste 5 ani?”. Este o întrebare standard din cadrul interviurilor, dar și la reuniunile de familie. Poate că știi exact ce să răspunzi pentru că ai un plan foarte precis, dar chiar dacă nu ești sigur de viitor să știi că tot ce se întâmplă are un motiv.
Întrebările legate de viitorul pe termen scurt sau pentru o perioadă mai îndelungată pot declanșa îndoieli, în funcție de tipul personalității. Pe de o parte există persoanele realiste, care vor să aibă totul sub control și pentru care planurile au o valoare specială pentru că le creează o perspectivă optimistă. Este adevărat că ideea de organizare aduce sentimentul de siguranță, confort și încrederea că totul va merge bine, în timp ce ești din ce în ce mai aproape de împlinirea dorințelor tale. Cu toate acestea, nu este mereu recomandat să mizezi pe o perspectivă rigidă asupra viitorului pentru că uneori ai nevoie de flexibilitate, în cazul în care te confrunți cu întâmplări neașteptate.

 
Ce se întâmplă dacă nu ai un plan

Cum ar fi dacă ai accepta faptul că fiecare zi poate fi ca o foaie albă pe care poți întipări diferite acțiuni sau momente speciale, în funcție de circumstanțe, fără să te gândești dinainte cum va decurge?
Poate că și tu ai în minte un mod ideal în care ar putea evolua ziua sau ai vizualizat care ar fi scenariul posibil pentru fiecare lucru pe care îl vei face astăzi, dar nici măcar agenda pe care o ai la tine nu îți poate oferi certitudinea că totul se va derula conform ideilor tale. Este adevărat că poți avea un sentiment intens de productivitate când bifezi diferite lucruri din lista pe care ți-ai scris-o și că ai putea chiar să te simți fericit pentru că ai senzația că viața ta merge în direcția potrivită, dar dacă se întâmplă ceva care îți dă peste cap toate așteptările?
Dezamăgirea, tristețea și confuzia vor fi mult mai accentuate dacă nu poți acționa decât în cadrul unui set de planuri rigide, care nu lasă loc pentru spontaneitate și flexibilitate.

 
Lucrurile se schimbă, indiferent dacă îți place sau nu

Poate că ai auzit des că schimbarea este un lucru pozitiv, dar dacă totul se schimbă deodată? Poate că nu vrei să aibă loc nicio modificare în viața ta, dar nu vei avea cum să eviți schimbările succesive. Poți depăși orice obstacol și te poți adapta unui nou context dacă abordezi realitatea dintr-o perspectivă nouă.

 
Zâmbește pentru că totul se întâmplă cu un scop

Gândește-te prin ce ai trecut ca să ajungi în momentul prezent și precis vei realiza nu există nicio întâmplare inutilă și că poți depăși orice inconvenient. Dacă analizezi totul cu atenție vei realiza că totul a decurs foarte bine și că nu ai putea fi persoana din prezent fără întâmplările care te-au modelat.
Zâmbește când observi că viața îți dă planurile peste cap și nu lăsa anxietatea să te copleșească. 
Te așteaptă multe lucruri bune, poate câteva dezamăgiri, dar și bucurie și noi amintiri. Trăiește pentru momentele care te fac fericit, dar și pentru cele neplăcute pentru că fără clipele dificile nu ai putea să apreciezi pe deplin sprijinul și iubirea celorlalți și nu ai avea cum să devii mereu o persoană mai bună.

 
Toate greșelile, încrederea acordată persoanelor nepotrivite sau amânările îți formează viața

Nu ai cum să știi dinainte ce pași ar trebui să faci și nici nu vei putea preveni toate problemele sau contactul cu persoanele toxice. Tot ceea ce ți se întâmplă poate pune bazele unei perspective optimiste pentru că vei deveni mai puternic și mai atent la lucrurile minore pentru care ești recunoscător.
Într-o zi vei privi înapoi și îți vei da sema că ai ajuns exact unde trebuie să fii și că nu ai schimba nimic din viața ta.
Poate că acum ți se pare greu să crezi că totul va fi bine, dar fii recunoscător pentru fiecare clipă de viață, pentru jobul pe care îl ai, pentru prietenii din jurul tău, pentru partenerul și familia ta. Ești cu adevărat norocos să ai persoane care îți luminează existența și îți oferă mereu noi motive de a continua să lupți și de a deveni cea mai bună versiune a ta.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod