Singur de Crăciun? 6 idei pentru a te simți mai bine

Este posibil să fii singur de Crăciun fie pentru că ai pierdut persoane dragi, locuiești departe de familia ta sau din cauza izolării și a anxietății sociale. Află cum te poți adapta unui Crăciun petrecut singur.
Dacă suferi de anxietate socială sau nu ai o relație apropiată cu membrii familiei tale sau cu prietenii, Crăciunul poate fi un moment dificil. Este util să găsești lucruri pe care să le faci pentru a te simți mai puțin singur.

 
Gândește-te la starea ta

Crăciunul este ocazia perfectă pentru a-ți lua un răgaz și a aprecia lucrurile pe care le ai, de exemplu sănătatea, locuința sau masa îmbelșugată. Dacă ești recunoscător va fi mai  simplu să depășești anxietatea pentru că vei învăța să valorifici fiecare moment și să te bucuri de ceea ce te înconjoară. Este util să-ți faci timp și să realizezi o listă cu 10 lucruri pentru care ești recunoscător.
Dar dacă te copleșesc emoțiile negative și simți că nu te vei descurca de Crăciun singur? Tu alegi cum te simți și ai mai multă putere asupra gândurilor tale decât crezi.
Poți alage să te simți trist sau să fii recunoscător. Nu înseamnă că  vei fi singur de fiecare Crăciun, dar în acest moment este bine să gândești pozitiv pentru a nu pierde atmosfera de sărbătoare, chiar dacă nu ești în compania familiei sau a prietenilor.

 
Iată ce poți face dacă ești singur de Crăciun:

 
1. Fă ceva util în afara casei

Dacă preferi să nu stai acasă singur de sărbători, poți alerga sau poți participa la slujba religioasă. Dacă ai multă energie nu strică să faci exerciții fizice sau să-ți programezi un antrenament intens, iar mersul la biserică te poate ajuta să te simți integrat în comunitate.

 
2. Fă voluntariat

O modalitate de a conștientiza lucurile pozitive din viața ta este și activitatea de voluntariat. Dacă optezi pentru voluntariat în perioada sărbătorilor vei deveni mult mai optimist pentru că îi poți ajuta pe ceilalți.
Te poți oferi să prepari masa pentru persoanele sărace, să duci jucării la orfelinate sau să vizitezi bătrânii de la azile. Nu te descuraja dacă ți-e puțin teamă, va fi o șansă de a-ți îmbunătăți abilitățile sociale. Potrivit specialiștilor, bunătatea și recunoștința stimulează gândirea pozitivă și elimină rapid anxietatea.

 
3. Găzduiește un Crăciun al „orfanilor”

Cu siguranță mai sunt și alte persoane în situația ta: nevoite să fie singure de Crăciun. Plănuiește un Crăciun al „orfanilor” pentru a reuni aceste persoane sau alătură-te unui astfel de grup pentru a te simți mai bine. Dacă îți este teamă să iei legătura cu ei gândește-te că probabil au o stare similară cu a ta și se simt izolați. Fă primul pas și nu-ți va părea rău!

 
4. Muncește

Dacă ești pasionat de profesia ta și ai opțiunea de a lucra de Crăciun îți poți petrece ziua în mod productiv. Este o alegere inspirată mai ales dacă va trebui să interacționezi cu diferiți clienți sau colegi.
Nu te vei mai simți singur și vei obține rezultate foarte bune. Dacă nu poți merge la serviciu de Crăciun poți definitiva de acasă un proiect la care lucrezi de ceva timp sau te poți gândi la diferite variante pentru a-ți deschide propria afacere începând din noul an.

 
5. Organizează un Crăciun online

Ai prieteni pe rețelele de socializare? Rudele tale au și ele conturi? Este foarte simplu să faci Crăciunul alături de ei folosind Skype sau Facebook. Persoanele pot participa liber și nu va trebui să gătești sau să faci curat pentru a te putea bucura alături de el. De asemenea, îți vei exersa abilitățile de conversație pe măsură ce le urezi bun venit și vorbiți despre lucrurile importante pentru voi.

 
6. Bucură-te de singurătate

Dacă nu ai cum să eviți să fii singur de Crăciun planifică-ți o zi specială numai pentru tine. Cumpără prăjitura ta preferată, încearcă o rețetă nouă sau alege o selecție de filme captivante.
De asemenea, poți începe să înveți o limbă nouă sau să scrii romanul la care ai visat dintotdeauna. Crăciunul este ocazia potrivită pentru a face numai ceea ce te face fericit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod