Cărțile care îți vor schimba modul în care vezi lumea


Cărțile au o modalitate de a ne capta atenția pe care filmele și documentarele nu o au. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să te limitezi să citești doar câteva cărți.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să afli ce te interesează și să citești tot pe acel subiect. Vei descoperi că interesele tale vor crește odată cu ceea ce știi, până în punctul în care vei descoperi crudul adevăr că nu știi nimic. Dacă ești în căutarea cărților care îți vor provoca sufletul și mintea, vei vedea că acestea îți vor schimba modul în care vezi lumea. Iată câteva dintre acestea!

Care sunt cărțile ce îți pot schimba modul în care vezi lumea?


1. "Aşa grăit-a Zarathustra" de Friedrich Nietzsche


Friedrich Nietzsche spunea că i-a oferit omenirii cel mai mare dar cu această carte. Este o carte care transcende timpul, deoarece întregul concept al umanității se află la baza sa.
Este o carte care s-a născut din bogăția adevărului, un izvor inepuizabil în care nu coboară nicio găleată fără a ieși umplută cu aur și bunătate. Este o carte care poate transforma sufletul oamenilor. Și reușește, dar numai dacă cititorul este suficient de deschis pentru a primi schimbarea în viața sa. Include totul, de la moartea lui Dumnezeu la profeția Übermensch. Cartea este scrisă într-un stil experimental unic, cântat în ditirambi, narat de Zarathustra. Nu este nici proză, nici poezie. Sunt depășite toate regulile literare. Concluzia elegantă și profundă a lui Nietzsche este că, în timp ce autonomia și depășirea propriilor abilități nu pot fi atinse cu ușurință, absența lor se dovedește a fi catastrofală indivizilor și culturii, în condițiile în care conformiștii caută noi victime pe care să le jefuiască psihologic de idealuri.

2. "Negarea morții" de Ernest Becker


Această carte a primit premiul Pulitzer la categoria non-ficțiune în 1974. Se bazează pe lucrările lui Søren Kierkegaard, Sigmund Freud și Otto Rank.
În carte, vocea lui Becker denotă rațiune. Ne ridică și ne aduce înapoi pe pământ, unde ne dezvăluie că nu suntem decât niște creaturi nesigure, care au nevoie de afirmare continuă a puterilor. Prin această afirmare continuă ne descoperim sinele simbolic, pe care îl folosim pentru a ne depăși limitele. Încercăm să ne angajăm într-un proiect al nemuririi, în care devenim parte a ceva ce simțim că va dura pentru totdeauna, chiar și după moarte. Becker încearcă să provoace cititorii să fie creativi și responsabili, să aducă o semnificație mai mare vieții lor.

3. "Natura și sufletul uman" de Bill Plotkin


Conform lui Bill Plotkin, îndoiala de sine te dezechilibrează la fel de tare ca mândria exagerată. Obligația fiecărui om este să fie pe cât de profund poate și să își ofere darurile unice și autentice pe cât de curajos și frumos poate.
În această carte, Bill Plotkin introduce cele opt etape ale dezvoltării umane. Duce cititorii într-o călătorie epică de dezvoltare umană sănătoasă, începând cu Inocentul din Cuib, Exploratorul în Grădină și Actorul în Oază. Aceste trei etape completează stadiile inferioare ale dezvoltării umane centrate pe ego. Cei mai mulți oameni din societățile occidentale nu depășesc niciodată această etapă, iar maturitatea psihologică a devenit o realizare neobișnuită. Probabil cea mai critică etapă este a patra, în cadrul căreia oamenii învață cum să mărească zonele de confort, să înlăture paradigmele mentale și să treacă peste pragurile existențiale. Eul nostru este format pe deplin și devenim o creatură care are capacitatea de inițiere a sufletului. 

Întotdeauna poți investi în cărți care te ajută să devii o persoană mai bună, o persoană conștientă de ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător, dar și în interiorul său. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod