Absolutul de trandafir: 4 utilizări parfumate pentru relaxare și frumusețe

Mireasma și culorile trandafirilor au atras admirația de-a lungul secolelor și nu este de mirare că simbolizează iubirea. Proprietățile lor curative sunt integrate în absolutul de trandafir, un ulei esențial care te ajută să te redescoperi și să fii liniștită și creativă.
Absolutul de trandafir este obținut prin distilarea petalelor de trandafiri, care sunt culese la primele ore ale dimineții pentru a-și păstra parfumul special. Este un ingredient esențial în cadrul rutinei tale de îngrijire, dar poate deveni foarte util pentru întreaga famile pentru că elimină stările de îngrijorare, pesimismul sau tendința spre simptomele depresive.

 
Iată cum poți folosi absolutul de trandafir pentru a arăta și a te simți mereu foarte bine:

 
1. Eliminarea emoțiilor negative, a sentimentelor de frustrare, respingere sau tristețe

Proprietățile de vindecare la nivel emoțional ale absolutului de trandafir sunt foarte bine documentate. Susține și accelerează procesul de vindecare în plan psihologic, mai ales în cazurile în care este vorba despre pierderea unei persoane iubite sau când te simți respinsă. Mirosul dulce și reconfortant al trandafirului te încurajează să fii plină de compasiune față de tine însăți, dar și față de ceilalți.
Te va ajuta să reduci și să elimini treptat starea constantă de stres și tensiune. Calmează sistemul nervos și te eliberează pentru a putea să te gândești din nou la ceea ce-ți place și te face să zâmbești.
Bucură-te de o baie relaxantă, care te îndepărtează de starea emoțională negativă și de sentimentul de descurajare amestecând 2 linguri de gel de duș fără parfum cu ½ cană de săruri Epsom, 2 picături de absolut de trandafir și 3 picături de ulei esențial din lemn de santal. Vei găsi rapid o rezolvare, după o noapte de somn liniștit și profund. Poți combina absolutul de trandafir și cu alte uleiuri esențiale cum sunt cel de bergamotă, patchouli și vetiver.

 
2. Reducerea crampelor menstruale și a problemelor digestive

Uleiul de trandafiri este cel mai adesea asociat cu femeile dar de ce? Nu numai mirosul special justifică această asociere, ci acest ulei esențial este extrem de util pentru sănătatea aparatului reproducător al femeilor. Tonifică uterul, susține un ciclu menstrual normal și reduce semnificativ crampele manifestate la nivelul uterului și al intestinelor.
Cu toate acestea, avantajele absolutului de trandafir nu sunt rezervate exclusiv pentru femei.
Uleiul de trandafir este util pentru toate problemele digestive. Poate elimina starea de greață, stimulează funcționarea normală a ficatului și previne constipația sau diareea. Dacă ai probleme cu disconfortul digestiv este indicat să-l diluezi în ulei de jojoba sau de sâmburi de struguri și să realizezi un masaj în sensul acelor de ceasornic la nivel abdomenului. Diluția trebuie să fie de 2%, ceea ce înseamnă că poți folosi 6 picături de absolut de trandafir la 2 lingurițe de ulei de jojoba sau de sâmburi de struguri.

 
3. Obținerea unui ten catifelat și neted

Pielea inflamată, deshidratată sau cu aspect tern nu va rezista în fața absolutului de trandafir. Are o acțiune benefică pentru toate tipurile de ten, fiind extrem de util pentru tenul uscat, matur, sensibil și devitalizat. Reduce rapid inflamațiile, fiind foarte eficient pentru a elimina venele și capilarele vizibile de pe față. Dacă ai o piele foarte uscată și cauți o soluție pentru a reveni la tenul elastic și catifelat de mai demult, absolutul de trandafir te va face să te simți răsfățată. 
Pentru a-l aplica pe față și pe gât va trebui să realizezi o diluție de 1% într-un alt ulei, de exemplu cel de jojoba, de argan sau de migdale.
O picătură de absolut de trandafiri, combinată cu 2 picături de ulei esențial de tămâie și 2 lingurițe (10ml) de ulei de bază vor reprezenta un ser antirid extrem de eficient. Dacă ai nevoie de un efect mai intens de hrănire a pielii poți amesteca 2 picături de absolut de trandafiri, 3 picături de ulei esențial de coada șoricelului și 2 lingurițe de ulei de bază sau de cremă ori loțiune. Acest mix va crea o diluție de 3%, potrivită pentru pielea extrem de uscată și crăpată. Poate fi aplicat inclusiv pe coate, călcâie sau genunchi.

 
4. Crearea unui parfum aparte, care te va însoți peste tot

Absolutul de trandafir are și un miros încântător, care nu va trece neobservat. Aroma lui aparte îți poate lumina ziua, îți va da energie și te va ajuta să-ți realizezi obiectivele. Poți mirosi ca o grădina de trandafiri în lumina soarelui oriunde te-ai afla, fiind potrivit atât pentru o zi aglomerată la birou, cât și pentru serile în care ieși în oraș.
Amestecă 6 picături de absolut de trandafir cu 10ml de ulei de cocos fracționat, pune mixul într-un recipient cu bilă și aplică pe încheieturi și pe clavicule pentru a avea parte tot timpul de mirosul revigorant.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod