Lucruri pe care vrei să le știi despre bebelușul tău la fiecare pas

Lucruri pe care vrei să le știi despre bebelușul tău la fiecare pas

Nou-născutul

Bebelușul se naște cu o vedere periferică și reușește în timp să se concentreze asupra unui singur punct în centrul câmpului său vizual. Nou-născutului îi place să privească lucruri aflate la o distanță de 20-30cm, iar la o lună se poate concentra puțin pe un obiect aflat la un metru distanță. La vîrsta de o săptămână, bebelușii deja își pot recunoaște parinții dintr-o mulțime. Cu toate că bebelușii sunt înnebuniți după culori și modele, totuși cel mai mult le place să vadă fețe umane.

 

Primele două luni

Bebelușul tău de 2 luni îți va topi inima din ce în ce mai des cu zâmbete scurte și timide, semn că este mulțumit. Sentimentele pe care le vei trăi în primele luni de viață ale bebelușului tău, văzându-l cum crește în fiecare zi, nu se compară cu nimic altceva. Cum reacționează un bebeluș când se lovește de o lume cu totul nouă? Așteaptă-te la reprize de plâns când vine seara, fii pregătită să-l înfășezi, să-l legeni și să dansezi cu el. Dacă nu funcționează, pune-l jos și lasă-l să se calmeze, la un moment dat se va liniști singur.

Obiceiurile de somn sunt schimbătoare în primele luni. Chiar dacă este prea mic să doarmă toată noaptea, totuși somnul de noapte este de baza pentru bebelușul tău. Când se trezește în timpul nopții, fii calmă și vorbește-i în șoaptă, pentru a-l învăța să facă diferența dintre zi și noapte. Păstrează distracția pentru timpul zilei.

E timpul să-ți înveți micuțul să facă flotări! Când îl pui să stea pe burtică, el învață cum să-și țină capul sus și capătă putere în brațe și umeri. E important să-l obișnuiești să stea zilnic în această poziție, astfel aplatizarea capului provocată de dormitul pe spate va fi împiedicată și, totodată, îi vei oferi un nou unghi din care să privească lumea. Astfel, tavanul nu va mai fi un punct de interes, iar dacă te așezi în fața lui pe podea, va fi cu atât mai interesant.



Dacă ți se pare că auzi un porumbel în casa ta, liniștește-te, e doar bebelușul tău gângurind primele cuvinte. Răspunde-i imitându-l. Îl vei surprinde și îl vei încânta, în același timp. Astfel, el va învăța cum să-ți răspundă și veți putea sta la taclale. La această vârstă, micuților le place să fie înfășați strâns cu mâinile pe lângă față. De asemenea, presiunea pe burtică și leganatul ușor îi ajută să se liniștească atunci când sunt supărați.

Marsupiile sunt invenții nemaipomenite pentru copiii de această vârstă. Bebelușii au nevoie să le fie susținut capul, le place să fie ținuți în brațe de mama și tata, și vor sa ia parte la tot ce se întâmplă în jurul lor. Studiile au arătat că acest tip de înfășat și liniștea, reduc plânsul tipic vârstei.

Viața la 6 luni

Bebelușul tău vede lumea din jur cu alți ochi – să stea singur, fără ajutorul nimănui? Va plănui să ajungă la tot ce vede și va absorbi tot ce e în jurul lui.

Acum că micuțul tău stă în fund, mainile lui sunt din ce în ce mai ocupate să exploreze minunățiile din jurul lui. Poți să vezi cum mai întâi înșfacă jucării sau alte lucruri interesante cu ambele mâini, apoi cu o singură mână, până când le aruncă dintr-o mână în alta de parcă jonglează cu ele. E clar că această dexteritate anunță un cu totul alt nivel de distracție.


Sunetele pe care le scoate bebelușul tău devin mai complexe – aaa și ooo devin baa-baa și maa-maa. În curând, el își va da seama că “mama” te pune pe fugă și “tata” e semnalul de joacă pentru tati. Răspunde la semnalele lui, și mai devreme decât crezi, îl vei vedea și pe el alergând. De acum, în fiecare zi, se va mișca, târî și furișa pentru a se asigura că e lângă tine.

Copilul tău descoperă acum că lucrurile ascunse există chiar daca el nu le poate vedea. Asta îl va pune într-o continuă căutare: se va uita sub mese, în spațiile înguste, în cutii și în cești. “De-a v-ați ascunselea” va fi jocul lui preferat la vârsta aceasta, i se pare foarte distractivă partea în care este surprins de reapariția ta.


 
Cu siguranță ți-ar fi de folos un ajutor la schimbatul scutecelor și îmbrăcat. Într-adevăr, micuțul tău își va ridica mâinile și picioarele pentru a te ajuta să-i pui pantalonii sau bluza, dar cooperarea asta dispare cât ai clipi. Curând, va fi mult mai amuzant să se agite, să se răsucească sau să se răstoarne. E începutul unui joc nemaipomenit pentru el, dar și al unei mari provocari pentru tine.

Primul an


În curând, va fi o provocare să ții pasul cu bebelușul tău. Hotărârea lui de a se ridica și de a se mișca e atat de mare, încât orice altceva pare să rămână în urmă. Odată ce și-a descoperit picioarele, nimic nu îl mai poate opri.

Să nu fii surprinsă daca mititelul tău se poartă de parcă a avut o schimbare de personalitate. Fiorul pe care i-l dă faptul că se mișcă de unul singur îl face să se simtă independent. Ba chiar vei experimenta un fel de rezistență a lui față de tine, pentru că  vrea să se bucure de acest nou sentiment de libertate. Așa că, schimbatul de scutece și îmbrăcatul s-ar putea să necesite “imobilizări” blânde din partea ta.

Mai mult ca sigur, noile abilități de mișcare ale copilului tău de un anișor îi vor afecta obiceiurile de somn. Să fie mereu în mișcare i se va părea atât de distractiv, încât nu va renunța la asta nici când vine ora de dormit. Tocmai când credeai că a adormit, te vei trezi că încearcă să se dea jos din pat. Stai liniștită, viața lui de noapte va scădea treptat, odată ce se obisnuiește cu zilele active.

Zilele astea, mâncarea și apoi fuga sunt cele mai importante lucruri. Un copil care abia a învățat să meargă este așa de încântat de distracția plimbatului în două picioare dintr-un loc în altul, încât ora mesei devine un lucru plictisitor. Asigură-te că are trei mese și trei gustări sănătoase și generoase zilnic, dar nu te baza pe zăbovitul la masă. Micuțul tău va vrea să plece cât mai repede. E important ca mesele și gustările, deși făcute pe fugă, sunt consumate stând jos, pentru a evita să se înece.  


Fiecare copil folosește propria lui metodă atunci când începe să meargă.

Unii, mai conservatori din fire, se ridică cu grijă și țin strâns de mână “antrenorului” timp de luni bune, înainte de a fi dispuși să meargă singuri. Îndrăzneții însă, preiau frâiele înainte de a-și putea controla picioarele și stabilitatea nu e chiar punctul lor forte. Observându-i metoda, îți vei da seama de personalitatea și stilul lui.

Micul tău atlet nu se va mulțumi doar cu doi trei pași în camera lui, el va vrea să-și încerce noile abilități pe diverse suprafețe. Ajută-l să meargă în sus și în jos pe o pantă puțin înclinată. Lasă-l să se plimbe prin iarbă și nisip sau să meargă pe poteci pietruite, dar ai grijă să fii lângă el pe tot parcursul “antrenamentului”, pentru a evita posibilele accidentări. Nu uita, totuși, să îl încurajezi la fiecare pas. Entuziasmul tău îi va încărca bateriile, dar adevărata hotărâre vine de la el. Nu e minunat?

Așteaptă-te să fie gelos pe orice și pe oricine îi fură atenția părinților.
Bebelușul încearcă să numească obiectele în timp ce le arată cu degetul, chiar dacă nu va fi neapărat un cuvânt ușor de recunoscut. Va încerca să folosească atât cuvintele lui proprii, cât și cuvinte familiare, precum numele lui sau ale obiectelor din casă.  

El ascultă atent și pare că urmărește conversația. Câteodată, chiar va interveni cu o contribuție neintelegibilă, pentru că adoră ca cineva să vorbească cu el și mai ales, să îi răspundă.
Poți lega cuvantul “nu” de o activitate interzisă, dar micuțul tău nu va renunța, ba din contră, se va concentra pe faptul că a găsit o activitate interzisă de parinții lui. În cazul ăsta, poți doar să îi spui ferm “nu” și să îi oferi o altă activitate interesantă. Se joacă alături de alți copii, dar nu interacționează. Îi place să facă grămezi de lucruri, să bage o jucărie într-o altă jucărie și, bineînțeles, să toarne apă. Își pierde repede interesul pentru mâncare, pentru că îl preocupă toate lucrurile noi din jur.

Noi înțelegem nevoile bebelușilor și avem grijă de ele

Cei mici sunt într-o continuă schimbare, mai ales în primii ani, cât sunt în scutece, așa că este esențial ca produsele de îngrijire pentru bebeluși, precum scutecele, să evolueze odată cu ei.
În medie, scutecul unui copil trebuie schimbat de patru sau cinci ori pe zi. Asta înseamnă că înainte de a fi învățat să meargă la toaletă, bebelușul va trece prin câteva mii de schimbări de scutece. Fiecare dintre aceste scutece trebuie să servească nevoilor copilului în acel moment din dezvoltarea lui, fie că e vorba de primele zile, când se află în brațele mamei, de primii lui pași sau chiar de momentul în care aleargă peste tot pentru că vrea să descopere fiecare colțișor. Pentru Pampers este esențial să știe totul despre dezvoltarea bebelușilor, pentru a-i ajuta la fiecare pas!

Cum poate Pampers Premium Care să protejeze pielea bebelușilor și, în același timp, să contribuie la dezvoltarea lor?


Mulțumită noilor scutece Pampers Premium Care, bebelușii se pot bucura de o piele fină ca bumbacul. Concepute special pentru protecția bebelușului, scutecele inovatoare Pampers Premium Care, îl ajută să descopere lumea liniștit.  

Ce e special la Pampers Premium Care:


Permite aerisirea: microporii speciali permit aerului proaspăt să intre și aerului umed să iasă

Are textura fină și moale a bumbacului: fabricat cu un material delicat, special conceput pentru contactul cu pielea bebelușului

Fiecare scutec are în componență loțiune pentru bebeluși cu ingrediente pentru îngrijirea pielii

Uscat până la 12 ore: interiorul scutecelor absoarbe repede umezeala și nu permite scurgerea lichidului.

Absoarbe tot conținutul scutecului: dimensiunile 1, 2 și 3 au un strat special tip fagure

Margini elastice: pentru confortul bebelușului tău și pentru a preveni scurgerile

Indicator de umezeală: în momentul în care scutecul s-a umplut, linia de pe banda superioară a scutecului, devine albastră (dimensiunile 0, 1 și 2)

Combinația unică a scutecului Pampers Premium Care, împreună cu textura moale și fină, are grijă de confortul bebelușului tău, lăsându-l să exploreze lumea cât vrea el.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod