Ce se întâmplă când nu faci suficientă mișcare?

Unele persoane se nasc cu o siluetă perfectă și un metabolism care le permite să mănânce oricât, fără a se îngrășa.
Este tentant pentru aceste persoane să renunțe la mișcare cu totul, în favoarea serialelor urmărite din pat. Însă exercițiile fizice au un rol mai important decât arderea caloriilor. De fapt, dacă nu faci suficientă mișcare, poți resimți efectele asupra corpului și sănătății tale. Ce se întâmplă cu adevărat atunci când nu faci suficientă mișcare?

5 lucruri care se întâmplă dacă nu faci mișcare


1. Dezvolți o preferință pentru mâncarea nesănătoasă


Persoanele care au o viață activă și fac mișcare au și o dietă sănătoasă. Cu toate că această înclinație poate părea că este datorată conștiinței de a fi sănătos, se pare că persoanele active preferă mâncarea sănătoasă.
Această preferință se numește efect de transfer și se referă la efectul prin care învățarea unor noi competențe și îmbunătățirea unui aspect din viața ta declanșează automat dorința de a îmbunătăți și alte aspecte.

2. Nu dormi bine


Te întorci pe toate părțile în timpul nopții și simți că ai multă energie de consumat? Dacă ai probleme cu somnul, este posibil să fie din cauza mișcării insuficiente. Exercițiile fizice regulate cresc durata somnului și ajută oamenii să se simtă odihniți pe tot parcursul zilei. 

3. Obosești ușor


Dacă nu faci exerciții fizice în mod regulat, s-ar putea ca și câteva scări sau o sacoșă mai grea să te lase fără energie. Mișcarea poate îmbunătăți funcțiile sistemului cardiovascular și pulmonar.
Cu ajutorul exercițiilor fizice regulate, poți menține capacitatea organismului de a transporta eficient oxigenul de la plămâni la inimă când depui efort. 

4. Metabolismul are de suferit


Metabolismul tău poate părea perfect în prezent, însă acesta încetinește în mod natural atunci când înaintezi în vârstă. O modalitate bună de a compensa aceste schimbări ale metabolismului este reprezentată de mișcarea regulată. Cercetările efectuate au ajuns la concluzia că exercițiile fizice cresc rata la care funcționează metabolismul și când nu ești activ.

5. Ai o stare mai proastă


În cazul în care nu faci suficientă mișcare și observi că te simți mai tristă decât de obicei, ar trebui să îți dai seama că sunt corelate cele două lucruri. Persoanele care fac exerciții fizice frecvent, după care reduc semnificativ sau complet mișcarea, au observat schimbări ale stării de spirit.
Unii oameni de știință susțin că acest lucru se datorează faptului că exercițiile au un efect important asupra neurotransmițătorilor, precum nivelurile de serotonină și dopamină din creier, care ne pot ajuta să fim mai fericiți. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod