Cum să identifici un narcisist extrem

Este bine să încerci să vezi partea bună a fiecarei persoane, dar nu te încrede prea ușor în oameni, mai ales dacă te rănesc fără să stea pe gânduri. Manipularea și minciunile te pot afecta pe termen lung. Află cum identifici un narcisist extrem.
Dacă te expui lipsei de respect și realității create de persoanele toxice încrederea în forțele proprii va fi afectată negativ în timp ce îți închipui că poți schimba o persoană. Din păcate în multe cazuri nu vei înțelege ce se întâmplă decât după o perioadă îndelungată, în care efectele nocive s-au accentuat și ai ajuns să-ți amintești cu nostalgie de caracterul pe care-l aveai înainte.
Nu înseamnă că ești naiv sau ușor de păcălit, ci pur și simplu ai dat prea multe șanse fără să integrezi comportamentul problematic în cadrul unei imagini de ansamblu a persoanei care îți face rău. Este esențial să știi cum să identifici un narcisist extrem pentru a-ți reface echilibrul emoțional și a evita supărarea și îngrijorarea cauzate de contactul cu o asemenea persoană.

 
Cum reacționează un narcisist extrem

Este o persoană care nu conștientizează propriile acțiuni și consecințele lor la fel ca și ceilalți. Un narcisist extrem va crede că este cu mult superior și că merită întotdeauna să fie tratat într-un mod aparte.
Simte mereu nevoia să fie în centrul atenției și să fie admirat de celelalte persoane din jurul lui, iar în momentul în care nu obține complimentele și laudele la care se așteaptă va deveni răzbunător și periculos. 
Se enervează foarte repede atunci când lucrurile nu merg așa cum își dorește și este dispus să recurgă la orice metode pentru a obține admirația și atenția celorlalți. Nu va ezita să manipuleze sau să mintă pentru a-și atinge obiectivele. În plus, dacă și-a stabilit un anumit scop nu-l va interesa câte persoane trebuie să rănească pentru a-l îndeplini.

 
Cum este perceput un narcisist extrem

Poate că nu conștientizează cum îi afectează pe ceilalți acțiunile lui, dar este foarte receptiv la reacțiile lor când vrea să-i determine să-l admire. Știe cum să atragă oamenii de partea lui, iar talentul său aparte este tocmai acela de a se face plăcut în orice situație.
Este foarte carismatic și fermecător și poate părea o persoană amabilă și sinceră. În ciuda imaginii exterioare pe care și-a construit-o, un narcisist extrem are o parte întunecată pe care nu îți dorești să o descoperi.
Simte nevoia constantă de a fi în centrul discuțiilor și de a vedea că toată lumea îl apreciază. Carisma îl ajută să devină irezistibil, iar după ce îi cucerește pe toți cei prezenți își va alege pe cine va manipula pentru a obține avantaje suplimentare.

 
Cum se poartă în relațiile de prietenie sau în cele romantice

De îndată ce ești într-o relație romantică sau de prietenie cu un narcisist extrem lucrurile vor evolua rapid într-o direcție negativă. Vei vedea că nu este tot timpul amabil și fermecător pentru că nu are cum să mențină permanent o fațadă perfectă. Un narcisist extrem își va alege cu mare atenție persoanele apropiate și le va manipula fără ezitare.
Are un scop în minte pentru fiecare și i se pare normal să se folosească de alte persoane, indiferent cât de mult le rănește. Va da vina pe prieteni sau partener tot timpul și va recurge la tactici malițioase pentru a-i determina să facă exact ceea ce vrea.  
În ciuda tuturor lucrurilor pe care le face posedă talentul de a te convinge că are, de fapt, cele mai bune intenții.

 
Privește cu atenție pentru a te proteja

Este foarte important să privești dincolo de carisma cuiva pentru a înțelege dacă este o persoană amabilă, pe care te poți baza. Nu lăsa pe cineva să te supere sau să te jignească doar pentru că își cere scuze după aceea. În plus, trebuie să observi și cum se percepe pe sine. Dacă vezi că o persoană are nevoie constant de atenția celorlalți, exagerează foarte mult pentru a părea superioară sau dramatizează situațiile obișnuite este foarte posibil să ai de-a face cu un narcisist extrem.
Nu te lăsa prins în lumea unui narcisist extrem pentru că nu vei avea cum să-ți revii în apropierea lui.
Va minți, te va supăra și te va manipula în fiecare zi. Cea mai utilă soluție pentru a te proteja este să observi semnalele de alarmă cu privire la comportamentul toxic și să te distanțezi cât mai rapid de persoana respectivă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod