Cum arată spitalul cu 1000 de locuri construit de chinezi în 10 zile

Autoritățile din China au promis să construiască un spital cu 1000 de paturi în orașul Wuhan, punctul de plecare al epidemiei cu noul coronavirus care provoacă pneumonie. După zece zile, spitalul este gata, iar primii pacienți au fost deja internați.
Echipa de construcție a inclus peste 7000 de muncitori și sute de excavatoare și camioane care au fost folosite pentru nivelarea terenului și transportul materialelor de construcție. O mobilizare similară a avut loc în anul 2003, în timpul epidemiei SARS, când în orașul Beijing a fost construit un spital într-o săptămână.

Autoritățile cu cerut ca spitalul să fie construit rapid, folosind unități prefabricate, pentru a asigura tratament de specialitate numărului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus.
Sunt internate numai persoanele care au diagnostic confirmat de infecție cu coronavirus și care sunt transferate de la alte unități medicale.

În cadrul unei ceremonii, Zhou Xianwang, primarul orașului Wuhan, a predat noul spital armatei, care se va ocupa de operațiuni.

Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori, pare în prezent aproape pustiu din cauza carantinei impuse, potrivit The New York Times. Locuitorii nu au voie să iasă din oraș, trebuie să stea cât mai mult în casă, iar transportul în comun și serviciile de taxi au fost limitate drastic.

Până în prezent au fost confirmate peste 28.018 de cazuri de infecție cu coronavirus și 563 de persoane și-au pierdut viața, iar numărul crește de la o zi la alta.
Coronavirusul descoperit pentru prima dată la finalul anului trecut într-o piață de fructe de mare din Wuhan s-a răspândit deja în 24 de țări din întreaga lume.
 
Foto: Hepta 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod