Dinţii sănătoşi pot fi îndreptaţi la orice vârstă



Există diverse tipuri de aparate dentare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor particulare ale fiecărui pacient în parte. În funcţie de diagnostic şi de vârstă, medicul ortodont este cel care poate stabili ce tip de aparat dentar vi se potriveşte. Mai mult, la finalul tratamentului ortodontic, după  purtarea aparatului fix sau mobil, pacienţii vor avea nevoie de un aparat de contenţie care previne recidivă şi menţine dintîi în poziţia corectă. Nu există aparatul dentar care să se potrivească oricărei persoane şi oricărei afecţiuni ortodontice, la fel cum nu există o reţeta a succesului în ceea ce priveşte durata cât acesta trebuie purtat, întrucât fiecare caz în parte este unic.
Rezultatele efective, precum şi intervalul de timp până la care ele devin vizibile variază de la un pacient la altul şi de la un tratament ortodontic la altul. În ortodontie, că de altfel în toate tratamentele stomatologice, adaptarea şi personalizarea tratamentului la cazul fiecărui pacient este cheia succesului.

Este foarte important de reţinut că, în timpul tratamentului ortodontic, este esenţial să fie urmate sfaturile medicului specialist în ortodontie legate de igienă. Mai mult, pacienţii vor reveni periodic în cabinetul stomatologic pentru igienizare profesională, deoarece aparatul dentar îngreunează curăţarea dinţilor acasă.
Controalele lunare în ortodontie sunt, de asemenea, foarte importante, deoarece medicul trebuie să ajusteze regulat aparatul şi să se asigure că acesta funcţionează corect, deoarece scopul ortodontiei este acela de a obţine nu doar dinţi frumos aliniaţi, ci şi sănătoşi!

Dar haideţi să vedem cum decurge un consult ortodontic. Mai întâi vom sta de vorba: ne vom cunoaşte şi vom stabili împreună ce ne place şi ce nu şi, mai ales, ce vrem să obţinem. Examenul facial şi cel intraoral vor fi completate de înregistrarea unui mulaj al dinţilor, după care în laborator se va realizează un model de studiu.
Acesta are rolul de a ne ajută în stabilirea diagnosticului corect, dar şi de a înregistra situaţia de la care pornim şi la care ne vom raporta pe parcursul tratamentului. În acelaşi scop, vom realiza un set de fotografii diagnostice şi vom indică setul de radiografii necesare. În următoarea şedinţă vom analiza împreună variantele planului de tratament.

Dacă credeţi că aveţi nevoie de un tratament ortodontic, va recomandăm să profitaţi de oferta pe care o avem la noi în cabinet luna această, ianuarie 2016: toţi pacienţii care se programează luna această beneficiază de consultaţie de ortodontie, radiografie panoramică şi modele de studiu, toate gratuit! În plus, la plata integrală în avans a planului de tratament ortodontic în luna ianuarie, beneficiaţi de un discount de 15%!
Va aşteptăm în cabinetul nostru pentru a va oferi un zâmbet minunat, cu dinţi perfect aliniaţi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod