Transpiri excesiv? Tratament revoluționar împotriva hiperhidrozei

Canicula, temperaturile ridicate care sunt anunțate de specialiști sunt cauzele directe ale apariției transpirației excesivă. Pe lângă disconfortul absolut evident, hiperhidroza are efecte negative la nivel social. Ce stres poate fi mai mare pentru oricine, decât să fie victima „efectelor” negative ale hiperhidrozei.
Medicina estetică vine cu o soluție care rezolvă 100% această problemă, o soluție total lipsită de riscuri și cu efecte pe termen lung.

„Transpiraţia excesivă sau hiperhidroza este o situație întâlnită frecvent atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Este evident că vorbim despre o situație care are efecte negative asupra confortului social al oricui. Tradus medical, hiperhidroza reprezintă, de fapt, un răspuns exagerat dat de glandele sudoripare, consecinţa sa fiind creșterea cantităţii de sudoare, peste limita considerată normală”, a declarat Valentin Burada, managerul Swiss EstetiX.

Tratament revoluționar împotriva hiperhidrozei

Așa cum spuneam și la început, medicina estetică vine cu soluții revoluționare menite să reducă substanțial disconfortul.
În cazul hiperhidrozei cel mai eficient tratament este injectarea cu toxină botulinică, terapie care limitează cantitatea de transpirație eliberată.

„Toxina botulinică acționează prin transmiterea impulsului nervos la nivelul glandelor sudoripare prin inhibarea eliberării unui mediator chimic care este responsabil de stimularea în exces a glandelor sudoripare. Efectul tratamentului este local și temporar. Pe tot corpul sunt milioane de glande sudoripare. Așa cum știm cu toții, transpirația este un proces fiziologic prin care organismul își reglează temperatura internă, își reglează echilibrul metabolismului acido bazic hidric.
Cu acest tratament, ne adresam exclusiv zonei afectate, nu influențăm homeostazia, echilibrul intern al organismului, nu modificăm transpirația pe alte zone”, declară specialistul, în continuare.

Avantaje injectării toxinei botulinice în tratamentul hiperhidrozei:

● Durata scurtă a procedurii, 15-30 de minute.
● Reducerea cantităţii de sudoare eliberată.
● Procedura nu este una dureroasă, fiind realizată în urma anesteziei topice (cu cremă).
● Durează între 5 şi 7 zile pentru instalarea efectului final.

Interdicții în alegerea acestui tip de tratament au:

● Femeile însărcinate
● Femeile care alăptează
● Persoanelor care suferă de boli neurologice severe.

„Efectul se instalează gradat.
Nu ne așteptăm să nu mai transpirăm fix din momentul în care am ieșit din cabinetul medicului estetician. Treptat, în primele 3 - 5 zile până la o săptămână o să vedem rezultatele. Efectele durează în medie între 6 și 12 luni, acestea diferă însă de la persoană la persoană. La persoanele care transpiră abundent ne așteptăm la un efect de 6 până la 8 luni. Acolo unde stăm de vorbă cu un pacient care manifestă o transpirație moderată nu atât de abundentă, probabil efectul se va prelungi până la 12 luni. Recomandăm ca tratamentul să fie efectuat cam o dată pe an”, conchide Valentin Burada.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod