Cum arată câinii când sunt fericiţi: Ce mutre fac!

Portretele amuzante ale unor câini fericiţi sunt foarte greu de surprins. Autorea acestor imagini spune că trage chiar şi 80 de cadre pentru o poză perfectă.
Manuela Kulpa adoră să vadă chipurile fericite ale câinilor şi munceşte mult pentru a-i fotografia. Printre preferaţii ei, cu expresiile cele mai sugestive, se numără un Flat Coated Retriever, un buldog francez, un exemplar din rasa Bernese Mountain şi un Bull terrier american.

Kulpa, în vârstă de 46 de ani, trăieşte în Koln, Germania, şi spune că de obicei câinii sunt fericiţi cam 30 de minute când se joacă, apoi se liniştesc dacă nu sunt stimulaţi să continue. Cea mai bună metodă este să le arunce mici recompense, cum ar fi pastile de hrană uscată.
"Sunt unele lucruri pe care trebuie să le fac înainte de a-i fotografia. Trebuie convinşi să stea jos şi să asculte comenzile, apoi să sară şi să prindă <<premiile>> pe care i le aruncă fotograful", a explicat ea pentru Daily Mail.

"Trebuie să stăm foarte aproape în faţa câinelui, să-i aruncăm recompensa şi apoi să ne sincronizăm rapid ca să-l fotografiem. Sună simplu, dar uneori avem nevoie de 80 de cadre sau chiar mai mult ca să prindem momentul perfect", a adăugat Kulpa. "Pe de altă parte, e greu să ţii un câine în faţa ta mai mult de 30 de minute.
Uneori durează mult şi trebuie să ai răbdare ca să ţii câinele în poziţia corectă, mai ales când nu-i ascultător şi nu stă potolit atât cât trebuie."


Şi totuşi, munca sa merită tot efortul, spune fotografa. Ea adoră să vadă reacţiile de fericire ale câinilor: "Iubesc expresiile câinilor. Ne amintesc cât de important este să te bucuri de clipă."

Manuela Kulpa, de profesie consultant IT, şi soţul ei, Stefan (55 de ani), au propriul câine, un Golden Retriever, pe care l-au numit Dobby, şi trei pisici.
"Eu şi soţul meu facem fotografii de opt ani şi sperăm că imaginile noastre arată frumuseţea animalelor", a mai spus ea, adăugând că cele mai multe patrupede pe care le fotografiază provin din adăposturile de animale.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod