Tom Cruise declară război televizoarelor smart: De ce le urăște starul din „Misiune imposibilă“

Actorul face apel la fani să anuleze o setare a televizoarelor moderne, nemulțumit de modul în care acestea îi redau filmele.

Tedința producătorilor de televizoare de a aduce experiența cinematografului în mijlocul confortului din casele noastre nu este pe placul tuturor. Televizoarele HD îți pot ruina seara de filme, susține Tom Cruise, care a declarat război versiunilor moderne ale acestor aparate prezente în orice locuință.

Starul face apel la fani să anuleze o setare fixată de producători pentru că aceasta îi face filmele să semene cu "niște telenovele ieftine", relatează Daily Mail.

Setarea "motion smoothing", poreclită "Soap Opera Effect", pe scurt SOE ("Efectul de telenovelă"), a fost concepută pentru a da pe repede-înainte imaginile din sport și jocurile video face imaginile să fie mai blurate prin adăugarea de cadre artificiale.

Aceasta face, însă, ca filmele, mai ales cele HD, să arate jalnic, aspect care-l nemulțumește pe Tom Cruise.

Actorul american susține că atunci când această setare este aplicată unor filme cu buget mare, le face să arate ca și cum au fost făcute în stilul unor jocuri video.

Într-o postare pe contul său de Twitter, urmărit de 6,6 milioane de persoane, Tom Cruise îi roagă pe fanii săi să-și ajusteze setările televizorului atunci când îi urmăresc filmele. În timpul unei pauze de filmări pentru urmarea blockbusterului "Top Gun", starul a înregistrat un scurt clip în care apare alături de regizorul Christopher McQuarrie, cu care a lucrat la "Mission: Impossible", pentru a le spune oamenilor care e cel mai bun mod de a urmări filmele pe televizoarele moderne.
"Din nefericire, efectul secundar este că motion blurring face imaginile să pară ca și cum au fost filmate cu viteză mărită mai degrabă decât ca un film. Acest lucru este denumit efectul de telenovelă", a spus Cruise în clipul postat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod