9 greșeli care îți fac părul gras

9 greșeli care îți fac părul gras

Dacă ți se pare că părul tău este tot timpul gras, chiar și la câteva ore după ce te-ai spălat pe cap, problema ar putea fi modul în care îl cureți și îl îngrijești.
Și, în mod surprinzător, nu înseamnă că trebuie să te speli și mai des pe cap sau să folosești mai mult șampon uscat. Trebuie doar să renunți la obiceiurile greșite. Iată 9 greșeli care îți fac părul gras:

Nu te speli pe cap suficient de des


"Așa cum faptul că nu îți speli tenul duce la blocarea porilor, la fel se întâmplă și dacă nu îți cureți scalpul, cauzând înmulțirea bacteriilor blocarea foliculilor de păr", declară hairstilistul Stephen Thevenot, potrivit goodhousekeeping.com. Fără o spălare regulată, la cel puțin 2-3 zile, "sebumul, celulele moarte de piele și impuritățile se acumlează pe scalp și îți încarcă părul", declară medicul dermatolog Sejal Shah.

Te speli prea des


Pe de altă parte, și spălarea mult prea frecventă a părului poate fi cauza unui păr gras. "Dacă te speli prea des, pielea scalpului este constant lipsită de uleiurile naturale și va răspunde producând și mai mult ulei pentru a-l înlocui", spune dermatologul.
Rezultatul este un păr permanent gras, ce pare să nu se curețe niciodată, oricât de mult ai încerca.

Jeffrey J. Miller, profesor de dermatologie la Facultatea de Medicină din Pennsylvania, Statele Unite, recomandă să iei în calcul mediul în care trăiești când vine vorba de alegerea unui program pentru spălarea părului. De exemplu, dacă locuiești într-o zonă rurarlă cu aer curat și umiditate scăzută, te poți spăla pe cap o dată la câteva zile. Dar dacă trăiești într-un oraș cu poluare ridicată și mergi la sală des, ar trebui să te speli pe cap zilnic. 

O regulă de bază este să șamponezi o dată la două zile dacă ai scalpul sănătos, spune Thevenot. Spală-te pe cap zilnic dacă ai părul rar, pentru că vei preveni astfel blocarea foliculilor, o cauză care determină căderea părului.

Aplici greșit balsamul


Părul tău are nevoie de balsam la fiecare spălare, dar scalpul nu beneficiază de pe urma balsamului. "Evită să aplici balsamul la rădăcini pentru că îți va face părul să arate gras.
Scalpul propduce propriul ulei natural numit sebum, astfel că este nevoie să aplici balsam la rădăcini", spune Thevenot.

Te speli cu apă prea fierbinte


"Scalpul poate deveni gras în urma expunerii la apă fierbinte pentru că rezultatul este pielea uscată și supraproducția de sebum pentru a compensa deshidratarea", spune Dr. Shah. În loc să folosești apă fierbinte, fă-ți duș cu apă caldă de temperatură medie. De fapt, haistilistul recomandă ca ultima apă de clătire să fie rece, ceea ce închide cuticulele firelor și face părul mai strălucitor.

Produsele tale de styling sunt prea grase


Produse pentru păr precum ceară, creme sau uleiuri îți fac părul mai gras, din moment ce conțin emolienți. Evită să le aplici la rădăcini și alege variante mai light dacă te confrunți des cu părul gras. Observă cum îți face fiecare produs părul și evită-le pe cele care îl îngrașă.

Folosești prea des placa


O veste proastă pentru femeile dependente de placa de păr: obiceiul de a-ți îndrepta părul îți poate face părul mai gras. Atunci când îți îndrepți părul cu placa, te apropii mult de scalp, iar teperatura ridicată stimulează și mai mult producția de uleiuri, iar placa în sine îl distribuie pe lungime.
Ai un motiv în plus să îmbrățișezi textura naturală a părului tău.

Ustensilele de styling sunt murdare


La fel cum pensulele murdare de machiaj îți pot cauza coșuri, folosirea ustensilelor de styling murdare are repercursiuni asupra scalpului. "Dacă aparatele de styling sunt murdare, vei transfera uleiuri și murdărie pe păr", spune Dr. Shah. Respectă recomandarile producătorului și curăță frecvent aparatele pentru coafat pentru a preveni îngrășarea părului de fiecare dată când le folosești.

Îți perii părul prea des


"Perierea excesivă stimulează producția de uleiuri", spune medicul dermatolog. Piaptănă-te înainte de a te spăla pe cap. "Asigură-te că vârfurile perilor îți ating scalpul, ceea ce ajută la exfolierea pielii moarte și la eliminarea rezidurilor de produse", recomandă Thevenot. După spălate, descurcă părul cu pieptăne cu dinți rari, începând de la vârfuri câtre scalp.

Te bazezi prea mult pe șamponul uscat


Deși un șampon uscat bun poate face minuni în câteva secunde pentru părul gras, asta nu înseamnă că trebuie să-l folosești de cinci zile la rând. "Poți folosi șampon uscat, dar ai grijă să te speli pe cap cu regularitate astfel încât să nu se acumuleze pe scalp", recomandă Dr.
Shah.

Încearcă acest truc simplu dezvăluit de hairstilistul Mark Townsend: "Pulverizează șamponul uscat pe o perie plată pentru a preveni aplicarea unei cantități prea mari, apoi piaptănă-te începând de la rădăcini".
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod