Cum să-ți dai seama dacă un tricou este de calitate sau nu

Cum să-ți dai seama dacă un tricou este de calitate sau nu

Tricourile sunt piese de bază în garderoba oricărei persoane. Sunt foarte confortabile, ușor de asortat și de întreținut.
De asemenea, nu este deloc complicat să-ți cumperi tricouri pentru că vei găsi întotdeauna modele frumoase, la prețuri accesibile. 

Dar nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Dacă nu știi să faci diferența dintre un tricou de bună calitate și unul de calitate slabă, riști să plătești prea mult pe unele care se deteriorează după numai câteva purtări.

Vrei să știi cum să recunoști rapid un tricou bun? Există indicii clare, pe care trebuie să le știi. Iată care sunt acestea, potrivit specialistului în fabricarea textilelor Harrison T.
Crite, citat de Teen Vogue:

Conținutul de fibre


Cel mai simplu truc pentru a face diferența dintre un tricou de calitate și unul ieftin este acela de a citi eticheta. Tricourile de calitate sunt realizate de obicei din fibre naturale precum bumbac, mătase sau in, în funcție de stil. De asemenea, tricourile de calitate inferioară sunt realizate din materiale sintetice precum poliester, acetat sau acril.
 

Testul luminii


Acest truc este eficient în special în cazul tricourilor, dar poate fi folosit pentru orice altă haină sau material textil. Iar tot ce trebuie să faci este să îndrepți tricoul către o sursă de lumină.
Dacă poți vedea prin el, este de preferat să nu-l cumperi. Sunt șanse mari să ai în mână un tricou dintr-un material de proastă calitate. Cu cât țesătura este mai rară, cu atât calitatea materialului este mai slabă. În schimb, alege materiale prin care nu se vede atunci când sunt îndreptate către lumină. Este un semn că densitatea fibrei este mare, iar tricoul va rezista în timp și va arăta ca nou mai multă vreme.

Tivurile și cusăturile


O altă modalitate prin care îți poți da seama dacă un tricou este de calitate bună este analizarea cusăturilor. Uită-te cu atenție la cusăturile laterale.
Dacă acestea sunt cât mai puțin vizibile, este un semn că ai în față un produs de calitate bună. 

Alinierea imprimeului


Tricourile și bluzele cu imprimeuri ar trebui să aibă modelele aliniate în zona cusăturilor. Acestea sunt mai scumpe și sunt de obicei de calitate bună. Un tricou ieftin cu imprimeu nu va avea modelul aliniat la cusături.

Testul de șifonare


Uneori îți poți da seama cu ușurință dacă un tricou este de calitate prin simpla întindere a materialului. Întinde sau strânge în pumn un tricou, dă-i drumul și apoi observă dacă se formează cute.
Tricourile care mențin cutele și pliurile după ce au fost întinse sau șifonate sunt de obicei de calitate slabă, spre deosebire de cele care se mențin netede.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod