Cazuri reale cu fantome. Cele mai bântuite locuri din lume


Turnul Londrei
 
Turnul Londrei nu este doar un monument istoric de importanță națională în Anglia, ci și un loc al misterelor și aparițiilor spectrale, legate de personalitățile istorice marcante care și-au găsit sfârșitul sau au fost închise acolo.
 
Se spune că Thomas Becket, Arhiepiscopul de Canterbury, care a fost asasinat în 1170, a apărut în Turnul Londrei pentru a protesta împotriva construcției Wakefield Tower. Apariția lui este descrisă ca fiind însoțită de o lumină strălucitoare.
 
Doi tineri prinți, Edward V și fratele său Richard, Duce de York, despre care se crede că au fost uciși în Turnul Londrei în 1483, sunt adesea văzuți îmbrățișați.
Aparițiile lor sunt asociate cu sentimente de tristețe profundă.
 
Margaret Pole, Contesa de Salisbury, executată în 1541, este uneori văzută în Turn.
 
În Capela Regală Sfântul Petru ad Vincula, vizitatorii și angajații au raportat umbre stranii și siluete care se mișcă printre bănci sau în apropierea altarului.
 
Anne Boleyn, a doua soție a regelui Henric al VIII-lea, executată în 1536, este una dintre cele mai frecvent raportate apariții. Se spune că fantoma ei este văzută purtând o rochie albă, plimbându-se prin Turn sau chiar apărând în capela unde este îngropată.
 
În multe părți ale Turnului, unii vizitatori susțin ca au auzit strigăte îndepărtate și zgomote neobișnuite, în special în zorii zilei.
 
Misterul și istoria acestor locuri le transformă în subiecte de interes pentru cei care caută să exploreze necunoscutul.

18 Ianuarie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod