10 semne care te avertizează că poți avea o problemă serioasă de sănătate

Iată 10 semne pe care corpul tău ți le poate trimite pentru a te avertiza asupra unei probleme de sănătate!
Pofta constantă de alimente sărate, spre exemplu, ar putea indica o problemă de bază sau o deficiență de vitamine și minerale. De aceea, este esențial să fii conștient de orice obiceiuri noi, mai ales dacă apar brusc și fără o cauză evidentă.

10 semne care te avertizează că poți avea o problemă serioasă de sănătate:


Furnicături la nivelul picioarelor


Dacă ai senzații ciudate la nivelul picioarelor și tălpilor, cum ar fi furnicăturile sau nevoia de le mișca, ar putea fi un semn al sindromului picioarelor neliniştite (boala Willis Ekbom). Această afecțiune cronică provoacă adesea disconfort noaptea când încerci să dormi.

Modificări ale scrisului de mână, pierderea mirosului și coșmaruri


Majoritatea oamenilor au auzit de boala Parkinson, dar nu mulți cunosc simptomele acesteia. Medicii avertizează că tremurăturile, mișcarea încetinită, somnul perturbat cu coșmaruri și schimbările în vorbire și scris pot fi toate indicatori ai bolii.

Îngroșarea pielii


Nu trece cu vederea și nu minimiza problemele pielii. Pielea groasă, cu mâncărimi, poate indica diverse probleme interne, cum ar fi tulburări hormonale, eczeme sau alergii.
Ia în considerare efectuarea unor teste de sânge dacă această problemă continuă sau se agravează.

Somnul excesiv


Această afecțiune este cunoscută sub numele de  hipersomnie, iar medicii spun că poate apărea din cauza altor factori decât oboseala. Anumite boli autoimune pot declanșa o dorință copleșitoare de a dormi în orice loc și moment. Și consumul de alcool înainte de culcare poate duce la acest efect.

Modificări ale culorii ochilor


Medicii au observat că un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor la persoanele sub 45 de ani poate indica un nivel ridicat al colesterolului. Inelul în sine este inofensiv și afectează doar aspectul.

Furia si agresivitatea


Este posibil ca izbucnirile de furie să nu provină întotdeauna din cauza personalității. Unii cercetători sugerează că acestea ar putea fi legate de depresie.
Ei susțin că depresia nu este caracterizată doar de lipsa de energie sau tristețe, ci se poate manifesta și  printr-un comportament agresiv.

Modificări la nivelul sânilor


Dacă observi modificări la nivelul sânilor, cum ar fi noduli, fermitate crescută, gropițe, roșeață, descuamare sau mâncărime, contactează imediat medicul. Detectarea precoce a acestor simptome poate crește semnificativ probabilitatea unui rezultat pozitiv.

Pofta de sare


Dacă nu poți controla pofta de sare și devine singurul lucru pe care-l dorești, este timpul să investighezi de ce se. Potrivit medicilor, acest lucru ar putea indica o deficiență de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual.

Sete constantă


Să-ți fie sete tot timpul nu este normal, spun experții. Uneori, poate fi legat de dieta ta, așa că verifică dacă consumi prea multe alimente picante sau sărate.
Setea persistentă poate indica, de asemenea, diabet sau sarcină.

Uitare, oboseală și un libido scăzut


Uneori, această afecțiune este confundată cu depresia, deoarece pare că ești atât de epuizat și frustrat încât nici măcar nu-ți poți aminti lucruri. Medicii recomandă să nu treci cu vederea astfel de simptome, deoarece acestea ar putea indica o problemă cu nivelul hormonilor tiroidieni din corpul tău. De asemenea, este posibil să te confrunți cu creșterea în greutate și senzația de răceală.



Sursă: brightside/ thehealthy/ hartigdrug
8 Mai 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod