parcare auto

7 sfaturi pentru a parca maşina fără bătăi de cap

3. Parchează cu grijă iarna


Vrei să nu te mai trezeşti iarna cu noaptea-n cap ca să răzui cu racleta stratul de gheaţă de pe parbriz în timp ce dârdâi? Atunci parchează cu cap ca să stai liniştit dimineaţa! În primul rând, trage maşina cu faţa spre Est - dacă nu e o zi înnorată, razele soarelui vor topi gheaţa. Dacă vara e bine să tragi la umbră, sub copaci, iarna evită să faci asta pentru că vântul îi scutură de umezeală şi gheaţă, iar acestea vor cădea pe maşină şi în cel mau bun caz o vei găsi încheţată bocnă, dacă nu chiar zgâriată.

Acoperă parbrizul cu o folie de protecţie şi nu vei avea probleme.
Păstrează un săculeţ cu nisip în portbagaj şi presară puţin în faţa şi în spatele roţilor pentru a mări aderenţa pneurilor la pornire. E bine să laşi peste noapte un săculeţ cu nisip uscat şi în maşină - acesta absoarbe umiditatea, iar dimineaţa nu vei avea probleme cu aburirea geamurilor.
Nu uita să laşi frâna de mână netrasă - dacă îngheaţă în timp ce e acţionată, roţile vor rămâne blocate şi nu vei putea pleca de pe loc.

În fine, pune spirt într-o sticlă cu pulverizator. Dacă poleiul "sudează" uşile în timpul nopţii, alcoolul va topi gheaţa.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod